Vés al contingut
gener 23, 2014 / scapix

PESSEBRES–2013, ‘M’EXALTA EL NOU I M’ENAMORA EL VELL’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Com que la tradició mana que per La Candelera es desmunti el pessebre i amb aquest fet es doni per tancat Jordi-Eulàlia-2-el cicle nadalenc, el participants en el tradicional certamen pessebrista vallesà s’han sotmès una vegada més a criteri del jurat de rigor.

13, rue del Percebe.– Algú hauria d’avisar Francisco Ibáñez perquè passi a admirar aquest homenatge abans que l’inexorable pas del temps no retorni cada figura al seu tradicional espai o esborri definitivament les transparències dels murs de Percebe. De l’espai principal que fa un any ocupava la família catalana i el seu esclat independentista se n’ha apoderat el natural relleu familiar, val a dir que el jove promet i apunta maneres, motiu pel qual des d’aquí l’encoratgem a seguir el camí marcat pels seus progenitors.

Un saborós batut de fruita disposà el cos i la ment per a  la resta de la jornada.

Enric:Montse-2-Toro d’Esdebrala.– De ben segur que el públic agraeix fidelitats i costums en qüestions tan principals com el pessebrisme, en aquest sentit els autors l’encerten quan ofereixen la particularitat d’Esdebrala com aquell qui ofereix el món sencer a l’espectador, endemés enguany han sabut impregnar l’obra amb les darreres incorporacions al territori així com amb els rostits argentins amb què s’hi han celebrat festes i solemnitats. Amb tot, no podem obviar que deteminades absències de figures principals generen dubtes manifestos.

El repartiment de carbassa aglutinà llaors unànimes.

Tango de Roxanne.– Tercer impacte en una mateixa jornada; possiblement d’acord amb la nova realitat del seu director, l’obra es postula sense cap mena de dubte com a defensora dels nous formats. Estalviem els mots i ens acollim per una vegada a la dita que una imatge val més que mil paraules (cliqueu). Finalitzada la projecció, aquesta JC:Mar-2-provocà un fòrum rigorós.

Racions individualitzades de sarsuela estil CalaPepa acompanyaren el vermut que precedí el dinar de germanor, el qual, com sempre, els concursants oferiren amb el millor dels encerts. Els brindis no hi mancaren.

Certament aquesta ha estat una edició de canvis i afirmacions. Quan això passa, la reacció del Jurat no se sap mai quina direcció prendrà; vénen, doncs, mesos de tensa angoixa, tanmateix presagiem sessions deliberatives realment dures, ignorem encara on se celebraran, però del que no hi ha dubte és que cada membre del tribunal defensarà les seves preferències amb tenacitat i constància. I per si en el seu moment el veredicte no abellís a algú, es recorda que els infant i orats, com aquest Jurat, només diuen les veritats.

Edicions anteriors; 2009, 2010, 2011 (sense ressenya, només imatge compactada) i 2012

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

14 comentaris

Feu un comentari
 1. Rabadà / gen. 26 2014 20:24

  Dono fe que el prestigi i categoria d’aquests pessebres traspassa de lluny els límits urbans que els acullen. Que per molts anys, els gaudiu i nosaltres els llegim.

 2. Anònim / gen. 25 2014 18:46

  Feliciteu-nos. L’esfprç s’ho mereix. Gràcies Joan.

 3. Eduardo Inda / gen. 23 2014 23:24

  De acuerdo con la filtración de rigor, estoy en disposición de asegurar que esta banda de belenistas – ‘pesebristes’, según dialecto norteoriental– está apunto de ser investigada por la Audiencia Nacional

 4. Mortadelo / gen. 23 2014 22:59

  Amb un bou d’Esdebrala es pot anar a la rue del Percebe a escoltar un CD del Tango de Roxanne i de passada veure sencera Moulin Rouge?

 5. Avi Culer / gen. 23 2014 17:20

  Quin nervis, els pessebres del blog de l’scapix i la dimissió de Sandrusco, magnífic dia!

  • Sandro / gen. 23 2014 17:58

   Per al concurs de l’any que ve, accepteu nous participants des la gargola?

 6. Agrupació de pessebristes / gen. 23 2014 13:09

  Estem rumiant si us hem de felicitar o bé denunciar-vos…

  • Anònim / gen. 26 2014 13:41

   Feliciteu-los, feliciteu-los…!

Trackbacks

 1. PESSEBRES, 2019 – RODA EL MÓN I TORNA AL BORN | scapix - joan escapa
 2. PESSEBRES–2018 | scapix - joan escapa
 3. PESSEBRES–2017 | scapix - joan escapa
 4. PESSEBRES-2016 | scapix - joan escapa
 5. PESSEBRES/2015 | scapix - joan escapa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: