Vés al contingut
Juny 15, 2015 / scapix

TEMPS DE FOGUERES-VI

sant joan

Oposar arguments enfront aquells amb qui hem discrepat tota la vida és un exercici que pot acabar resultant avorrit. Oposar criteris, arguments i actuacions amb aquells amb qui hem compartit afinitats i projectes causa doble aflicció: per les persones, d’una banda, i pel projecte, el que un dia va ser ICV. Voldries ser condescendent sense que es notés però avui ni un ni altre mereixen la confiança de molts de nosaltres, tanmateix confesso que haver d’enviar Joan Herrera al foc purificador em produeix una certa acidesa que no dubto s’esvairà tan bon punt contempli la màgia de les flames i l’olor del fum penetri pels meu narius.

Joan-Herrera-defiende-federal-soberanista_EDIIMA20140702_0885_4

S’ha de ser molt barrut o molt incompetent per liderar la formació ecosocialista que fins fa quatre dies maldava per la revolució i quan s’apropa l’hora de la veritat preferir romandre sota el jou de l’actual immobilisme carca que li nega el projecte federalista que defensa.

Posà pals a les rodes per a la celebració del 9N. Al cap de poc dies d’aconseguir les condicions exigides afirmà que no hi participaria. Rectificà, a contracor, per la pressió social i de la militància. El seu lideratge ha finiquitat ICV, ha preferit tirar per la borda el bo i millor de la formació a defensar realment el canvi social que suposadament proposava. Per evitar el naufragi personal i dissimular el desastre col·lectiu del seu lideratge s’ha infiltrat en les noves formacions en apogeu malgrat que aquestes reneguin de la feina en què ell i els seus han participat, durant anys, per exemple, el govern a l’Ajuntament de Barcelona.

A Sabadell ICV ha creat i trencat coalicions amb EUiA; coalicions que es trenquen després del primer ple i es refan abans de l’últim per tornar a mig trencar-se abans de la campanya electoral. Es divideixen però utilitzen el nom de Podemos quan els titulars de la marca els en neguen l’ús. I a Joan Herrera, l’autoproclamat guru de l’ètica política, no se li recorda cap explicació plausible per a tanta incongruència.

Defensar les llibertats nacionals, la transparència política, un poder judicial independent, un sistema educatiu progressista i fort i fer creure que la millor forma per aconseguir-ho és romandre a Espanya, perquè, segons ell, en quatre dies aconseguirem un pacte de mínims amb ell govern espanyol de torn és no haver entès res de la política espanyola dels darrers trenta-set anys. Això o haver-se colat en un lideratge i situació que li van grans.

En aquest país molts  hem recelat sempre de la dreta però ara temem que siguin els hereus de l’esquerra tradicional –ètica incorporadora i sumativa– els  qui s’alineïn amb aquells que impedeixen el desenvolupament de les llibertats i l’avanç social i nacional.

En menys d’un quinquenni el PSC ha perdut la presidència Generalitat, de diputacions, batllies múltiples i els descens de suport popular continua malgrat que el malalt respiri; Herrera obtindrà càrrecs però enterrarà la història i el somni que englobava.

D’escolanet del PSC –el d’abans de l’autodestrucció– a aspirant d’escolà a Podemos o on li facin un raconet. Del PSUC, ni rastre; IC, un record esvaït; ICV, en hibernació perpètua. No sé per què, però intuïm una intenció oculta per emular la longevitat política del calb d’UDC. Ho preguntem a la Dolors? Ai, no…

Foguera, 2014

Foguera, 2013

Foguera, 2012

Foguera, 2011

Foguera, 2010

10 comentaris

Feu un comentari
 1. scapix / juny 27 2015 23:30

  Exactament a dia d’ahir, Herrera va cobrar les arres de la venda d’ICV: http://llardons.com/scapix/HerreravenICV

 2. Català Emprenyat / juny 26 2015 14:54

  Avui el cafre protagonista del teu post acaba de vendre’s al lerrouxime de Podemos; no ha estat capaç de pactar amb CAP de les diverses esquerres del país, catalanes, ha escollit la més populista i menys seriosa però que li garanteix sou i tribuneta

  • Soferta Catalana / juny 26 2015 17:42

   Entre les diverses esquerres que campen per Catalunya, Joan Herrera tria per pactar la forània Podemos a canvi d’un rosegó. Per què? Aquest home no té referents?

 3. Valentí / juny 17 2015 19:07

  Una màxima dels antics adversaris de l’esquerra per atacar-los deia: “Feu el que diem, no el que fem”. Crec que és perfectament aplicable a la direcció actual d’ICV. Entre aixoplugar-se entre els hàbits d’una monja o darrere la cueta del sociòleg mediàtic amb menys rigor d’idees, algú pot esbrinar què triarà l’Herrera? El millor projecte? No, la millor, oferta!

 4. Girona Aimada / juny 16 2015 14:37
  • scapix / juny 16 2015 22:38

   Sí, va deixant cadàvers mentre s’apunta on li sembla que li faran un espai, per petit que sigui i encara que li facin resar el rosari agenollat:
   «…Sobta veure un partit com Iniciativa […] Joan Herrera i amb un passat comunista prou il·lustrat com el del PSUC, agenollant-se davant del desigs d’una beata amb afany d’aurèola…» extret del blog La Torre de les Hores

 5. Manelic / juny 16 2015 8:34

  Lluitadors que van ser a la presó, com Gregorio López Raimundo, Antoni Gutiérrez Díaz, el Guti, i tants d’altres què en deuen pensar, dels gestos de l’Herrera?

 6. Terrassa Arrasa / juny 15 2015 21:53

  La monja, exmonja o monja intermitent Forcades, reitera els errors de l’esquerra: vanitat, creure’s en possessió de l’ètica immaculada i la falta de tacte per al pacte. A Sabadell aquests pecats els vam haver de purgar els ciutadans amb setze anys de bustisme (1999-2015). Ara a la ciutat alguns, entre els quals activistes del Procés Constituent, encara no ho han après. És cert que també n’hi ha, d’afiliats locals l Procés Constituent, favorables al pacte de govern municipal més ampli que els que s’ha aconseguit però ha reeixit només en els termes del passat dissabte

  http://www.vilaweb.cat/noticia/4376813/20150615/teresa-forcades-independencia-sense-ciu.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: