Vés al contingut
Juny 21, 2010 / scapix

TEMPS DE FOGUERES


La moda de les tertúlies als mitjans més que aportar arguments diversos serveix perquè un reduït grup de privilegiats se’ns vagi repetint d’emissora en emissora o de tele en tele. En un món on l’especialització s’ha imposat en tots els ordres de la vida, resulta que ens presenten iteradament uns opinadors que saben de tot i sempre.
En temps de revetlles em permeto la petita venjança d’enviar al crematori de la meva foguera particular determinats personatges. Podrien ser molts més però prefereixo reservar-me una part del combustible per a futures festes i cremes.

MÀRIUS CAROL.– És una llàstima que talents com el seu prefereixin instal·lar-se a la terrasseta de l’establishment abans d’intentar imposar una bona línia de coherència i serietat, com demostren els seus primers treballs. Avui dia s’ha transformat en el paradigma del perfecte TT (tot terreny), tant pot fer un debat polític, esportiu o una crònica de la reialesa… Això sí, sempre al servei del Grupo Godó. Qui l’ha vist i qui el veu…

PILAR RAHOLA.–Capaç de generar un excés de tot allà on es trobi. Recordo la definició, si no excata aproximada que recentment feia Vidal Vidal d’aquesta star badalonina: «La Belén Esteban catalana, té la virtut d’aixecar la veu més que ningú per reforçar la seva raó». Una altra, aquesta vox populi: «Com una Fallera Major en vigília de festes es passegen per platós, redaccions i emissores múltiples».

BIBIANA BALLBÈ.– Afortunadament la fulgurant emergència del personatge ha impediit el seu empitjorament. Aquesta noia et pot explicar el més tràgic dels terratrèmols mai registrats amb el mateix somriure amb què explica l’última festa que ha celebrat. Els seus escrits són del tot prescindibles, tenint a l’abast personatges notables, l’única cosa que en traureu és on s’han trobat a fer un cafè.


JOSEP CUNÍ.– Calen raons? Que el nostre sigui un país petit no significa que alguns se’l puguin fer a mida

40 comentaris

Feu un comentari
 1. Bomberu infernal / juny 26 2010 17:02

  Alakai,em reafirmo, "cap contingut", almenys quan jo veia els seus programes,els de la Bibiana Ballbé, aquesta únicament oferia una rictus seductor i un vocabulari escadusser."La roja" i el seus seguidors que facin el que puguin o el que vulguin a casa seva, a la meva, que emprenyin el mateix que emprenyen els "pieds noires" a París, per exemple, amb els triomfs d'Algèria.

 2. Alakai / juny 26 2010 16:06

  Ei… bomber infernal!! t'has definit molt eh??Ho sigui que "sense cap mena de contingut" a qui em recordes??Cambio de tercio –> Visca "La ROJA" collons no se suposa que us agrada el futbol??

 3. Chistorra / juny 25 2010 9:15

  Artur P.T.: És molt millor tenir el cervell petit i en funcionament que tenir-lo immens i inocular tot el que t'ofereixen els mitjans. La democràcia fa temps que ha renegat de fomentar l'esperit crític fora dels paràmetres propis que marques els quatre de sempre.

 4. Bomberu infernal / juny 24 2010 18:32

  Primer apareixen els defensor de la "vella guàrdia" –Cuní i Rahola–, més tard, el de la falsa modernitat sense cap mena de contingut –Bibiana Vallbé–, em pregunto si sortirà algú en defensa del Màrius Carol o bé és que aquest se'n va directament a la foguera i tots aplaudim.

 5. W Smhitd / juny 24 2010 18:22

  Sorrrt que aquestta noieta, la Bibiana, ens la vam trrreurre del damuntt perrquè si no, acabaria amb les trrraddicions alemanyes més genuïnnnes, com la cerrrvesa i acabaríem totts prrenent copes de Sant Franciscu en plena Bavàrrria del norrd

 6. Frankfurt / juny 24 2010 18:00

  Alakai,tothom és lliure de fer servir el cervell com vulgui, pots autoenganyar-te amb una cagadarda amanida amb mostassa de Dijon i vinagre de Mòdena però cagarada és queda. No, no penso seguir aquesta noieta a no ser que algú es trastorni, jo o ella. Desenganyat, ets més a prop de l'Aurora Claramunt que d'aquest pseudohumaniode de Bibana.

 7. ALAKAI / juny 24 2010 15:35

  D’antuvi diré que recolzo la idea de que l’endogàmia de personatges a TV3 i a la resta de mitjans del país, es indignant; però també que ficar a tots els tertulians en un mateix sac, mostra una gran manca de objectivitat.Sols comentaré un dels personatges esmentats, la bestiola televisiva, en paraules d’en Monegal, Bibiana Ballbé.D’entrada l’article de l’avui (gràcies per l’enllaç) l’he trobat interessant i ben resolt. No se m’escapa que es força evident que destil•la pijeria: acabar el batxillerat a ianquilandia i més tard la carrera de comunicació audiovisual a alemanya, no es el que usualment pot fer un “currante” mortal, però en tot cas indica ganes, voluntat i segur que moltes taules.Del nou programa “Bestiari Il•lustrat”, n’he vist dos, i a banda dels personatges entrevistats, em sembla una feina ben feta i que no es gens fàcil.Blocaire: n’has vist cap de programa? o la teva tossuderia no t’ho permet, potser fora bo tenir més informació. Sí que tens tota la raó en comentar que el seu somriure es una constant, però prefereixo aquest estil i no posats dramàtics i actuacions estel•lars de cara a la galeria.Per cert!!! comentarista Frankfurt , gràcies, ser un adolescent immadur, ara mateix, m’omple de goig i de joia.

 8. llufa / juny 23 2010 22:35

  frrrsssssst…

 9. tro / juny 23 2010 22:34

  PUUUUUUUUUUM!!!

 10. traca valenciana. / juny 23 2010 22:33

  PRRRRRAAAAAAAA PAPAPAPAPAPAPAPAPA PAPAPAPAPAPAPAPAPA PAPAPAPAPAPAPAPAPA PAPAPAPAPAPAPAPAPA PA PAAA!!!

 11. Coet / juny 23 2010 22:32

  FIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIUUUUUUUU!!! POM!

 12. traca valenciana. / juny 23 2010 22:29

  PRRRRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAA!!!PAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPA PA PAAAA!!!!

 13. Merkel / juny 23 2010 22:07

  Bé bé. Ja he arribat. El meu país ha guanyat 1 a 0 contra gana i ens em classificat per els vuitens de final. Des d'aqui us desitjo a tots una bona revetlla de sant Joan.Viel Spaß!!!

 14. (frite)Kartoffel / juny 23 2010 19:05

  Angela, no et trobo enlloc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 15. Arturet / juny 23 2010 17:16

  Gràcies a tu, Pilar, que amb el protagonisme que m'has atorgat amb el teu darrer llibre, "un gran èxit" que fa feliç al Jesús M. ja em sento Presi

 16. Rahola / juny 23 2010 17:11

  Artur guapo, gràcies pel compliment. Vols que aquesta nit, amb la meva llarga i bruta llengua et netegi una altre cosa?

 17. Arxibald Haddock / juny 23 2010 16:17

  Estic d'acord amb el Tintin, ara els periodistes no en tenen prou amb la petita pantalla, premsa, radio i editorials -tots fan el seu llibre- que els hi munten exposicions per ensenyar-nos les pedres de la vesicula, la motxilla de les excursions, la coberteria del casamnet de la mama i el billets del metro de New York, tot molt ben relligat -per cert amb un MOLT BON CATÀLEG- pagat això si amb diner públic.

 18. Tintin / juny 23 2010 15:41

  La Pilar Rahola es la Belén Esteban del periodísme Català, la televisió necessita gent que cridi amb o sense raó o idees, d'aqui a deu anys la tv no la mirarà ningú, la gent jove ja no se la mira preferix estar davant de l' ordinador allà ho te tot, aquest bloc es una petita mostra del futur de la comunicació la gent comença ha descobrir la immediatesa de la comunicació i sobretot poder opinar -ara ho estic fent-els formats de radio presa i tv sempre son el mateixos amb les mateixes cares i conviats, tot això a la foguera amb el Cuní i els altres, una cosa es que ens informin i una altre que ens mengin el coco.Pregunta: quan les companyies aèries van tenir de suspendre vols pel núvol del bolcà es van comunicar per: radio, televisió, premsa, o blocs?

 19. Llucifer / juny 22 2010 21:54

  Sí, sí, primer a la foguera de Sant Joan i després al foc etern de l'infern. Per si hagués de fallar alguna cosa i es poguessin salvar el últims proposo aquest ordre:Primera. La RaholaSegona. La BallbéTercer. El CuníQuart- Carolo millor tots de cop i alhora al foc.Scapix, per què no proposes una enquesta i escollim el pitjor dels quatre?

 20. Frankfurt / juny 22 2010 17:26

  Jesús M. (i Josep):una precisió, i és que d'odiar la dissidència res de res, més aviat al contrari. Proves aquí mateix a piles, seriores, iròniques o amb el tarannà que sigui. L'administrador en això és legal en dono fe.

 21. Pere Botero / juny 22 2010 16:04

  Agraeixo a Marcelí Puidecens la referència al Canal33 perquè em permet afegir que jo també posaré al meu foc aquesta joveneta, que no ho és tant, de Bibiana. I penso atiar el foc!

 22. Víctor Jara / juny 22 2010 15:26

  "…HOY MAÑANA Y SIEMPRECHILE VENCERÁ!"ànims per a divendres, VIVA CHILE!

  • Gertraud / gen. 22 2014 6:59

   Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the megasse home a little bit, but instead of that, this is excellent blog. A fantastic read. I’ll definitely be back.

 23. Santa Paciència / juny 22 2010 15:20

  Des que segueixo aquest bloc mai no havia vist tants comentaris en tan poc temps. No serà que les vaques (vaquetes) sagrades del país són intocables?

 24. Feliuet / juny 22 2010 14:08

  Feliuet tan sols et desitja una bona revetlla i una feliç diada. I com diu en Llach:…"que t'acompanyin els ocells, que t'acaronin els estels…"

 25. Anonymous / juny 22 2010 13:39

  Em sembla molt bé la tria que has fet

 26. Hamburguesa / juny 22 2010 12:33

  Heu vist la Pilar Rahola a Antena3? És pitjor que els germans Matamoros junts!!Salutacions des d'Hamburg.

 27. Jesús M. / juny 22 2010 12:31

  Periodistes sense fronteres MENTEIX. No només la Rahola no ha estat mai a prop de cap final, sino que des d´aleshores no ha parat de pujar, columna diaria a la Vanguardia, estelar a Can Cuní, prestigi internacional. Em sembla que tots aquells que odieu la dissidència, i us moveu per la tipica mala folla pijoprogre, teniu un problema. Perque la Rahola no para de créixer, les seves idees tenen mes adeptes (entre ells jo, que li agraeixo la valentia amb el tema de l´islam) i acaba de fer un llibre que porta setmanes com a més venut. Pobrets, que malament us va. I qué bé, per sort, a la Rahola!

 28. Marcelí Puigdecens / juny 22 2010 12:29

  Felicitats Sapix!! Un post boníssim. Curt i precís. Periodistes prepotents a la foguera!!! A vegades cal ser crític fins i tot amb el canal 33…Ara que les entrades d'aquest blog són precises i no gens feixugues per als humils lectors que el seguim, veig que alguns comentaris s'allarguen més que els posts de l'administrador. Així m'agrada!! Idees sintetitzades que generen debats extensos!!

 29. Periodistes sense fronteres / juny 22 2010 12:14

  Fa cosa d'uns mesos, un grup d'estudis periodístics de la UE va elaborar un informe sobre les males praxis televisives. Com us podeu imaginar, s'analitzaven tot tipus de programes d'entreteniment carregats d'insults i silicona, però també algun informatiu.Sabeu qui s'emportava el premi?? Escolta bé, Artur, no t'ho perdis. La teva estimada Rahola va protagonitzar una de les pitjors praxis televisives a nivell europeu ara fa cosa de dos o tres anys al programa del "nogensmenys" professional Josep Cuní. Quatre persones musulmanes (tres dones i un home) van ser convidats al programa per exposar els seus arguments a favor de l'ús del vel com a tret identitari. Per desgràcia seva, però, es van trobar amb la maleducada de la Rahola, encesa com una abella, fent un dels seus discursos feministes carregats de ràbia i demagògia. No us enganyo si us dic que es tracta d'unes imatges que fan posar la pell de gallina. Els pobres convidats no podien ni parlar perquè la tòtila aquesta no els deixava ni començar les frases. Vergonyós!! I, de retruc, el Cuní dels collons, director del programa i moderador del debat en aquell mateix moment, va deixar que la bèstia actués sense cap escrúpol.Sé de bona tinta que aquest episodi succeït ara fa uns anys va estar a punt de significar el final de la Pilar Rahola a TV3 i, per descomptat, del programa. Ara bé, l'audiència és l'audiència i un animal desbocat amb mala folla i la llengua llarga sempre aporta la dosi de morbo desitjada per captar l'interès dels anunciants.

 30. Frankfurt / juny 22 2010 9:47

  Això s'anima, debat, debat, idees contradictòries, aportacions noves, que ja m'avorria de tanta conyeta. Però que cosnti que a mi la Rahola em carrega, sobretot per les formes i el Cuní seria més bon persiodista si es deixés de protagonisme personal. La noieta de Matadepera, només pot resultar interessant a adolescent immadurs.

 31. Artur P.T / juny 22 2010 6:12

  Quins vòmits! La Rahola és del millor que tenim en periodisme, en Carol és establishment, i no sembla que li molesti, en Cuní és un gran periodista i en Vidal Vidal va fer un article fastigós, on feia una rebentada que no mereix ni el nom d´article. Quan llegeixo coses com aquestes, em faig més fan de la Pilar i de gent com ella, que diuen el que pensen. Ah, intentar denigrar-la amb això de la Belen és propi dels insultadors sense cap capacitat de debat. Aquest país és petit, certament, i alguns teniu el cap molt petit

 32. Bomberu infernal / juny 22 2010 0:04

  El tema musical, molt adequat a les dates.

 33. scapix / juny 21 2010 22:49

  bradswursdt: carai, xaval, no em dónes ni temps d'acabar de polir el post que ja t'hi trobo. Enhorabona, per la rapidesa, que no per "la roja".

 34. bradswurst / juny 21 2010 22:46

  per cert, molt bona aquesta última actualització

 35. bradswurst / juny 21 2010 22:44

  La roja me la trae floja…

Trackbacks

 1. TEMPS DE FOGUERES-VI | scapix - joan escapa
 2. TEMPS DE FOGUERES–V | scapix - joan escapa
 3. TEMPS DE FOGUERES – IV | scapix - joan escapa
 4. TEMPS DE FOGUERES (3) « joan escapa –scapix–

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: