Vés al contingut
Novembre 9, 2015 / scapix

EL SURSUM CORDA DE CUP-CC

Em sento pròxim als valors que proposen les CUP i en alguna de les poques ocasions que se m’ha presentat l’ocasió de votar-los ho he fet. No és el cas del 27S.

Les eleccions del 27S representen un canvi formal respecte qualsevol de les anteriors. Finalitzada la campanya i després del recompte de vots, els pactes per donar suport al candidat proposat per a la presidència de la Generalitat i, en conseqüència, al govern de torn s’allarguen mentre àtonits assistim a un tipus de converses i propostes que de moment no menen a acord. Sé que l’afirmació anterior pot no ser adequada en el moment present, mentre s’està negociant, però un servidor no té cap interès personal en tot això ni el tindrà mai en cap llista electoral, així que em sento alliberat de fidelitats i aplaudiments.

1-1Si abans deia que em sento proper als valors de les CUP, ara afegeixo que m’hi allunyen determinats conceptes i formes que, encara que adoptades assembleàriament, la militància sembla interioritzar de manera pública talment com si de l’anacrònic centralisme democràtic es tractés. I en aquest cas em sap greu perquè es tracte de valors. Valors ètics i humans que situats en la política sembla que queden inevitablement alterats. I això no m’ho vull creure. També contra aquest convenciment, el de la noblesa en les formes i intercanvis, pactes i converses, creia que havien nascut les CUP.

Potser sí que, per generar confiances, calia la declaració d’inici del procés de desconnexió d’Espanya abans d’escollir un President i un govern, potser sí que les converses han de ser el màxim de públiques possible, potser sí que… Però perquè dos s’entenguin és segur que hom no pot mai obligar l’altre a renunciar de les seves promeses sense abans acceptar que un mateix també ho farà. Ja no és una qüestió de purisme, sinó d’ètica. La vida, en més ocasions que no voldríem, ens col·loca en situacions impensables que cal afrontar com sigui, de la millor manera possible. I en la política, que també és vida, passa el mateix.

Sap greu que la consideració que teníem de les maneres de fer i l’ètica cupaire, s’hagi fet miques en poc més de trenta dies. I no pel valor d’un vot en un o altre sentit sinó pel que diuen i com ho diuen, per imposar públicament criteris i noms sense la confiança dels propis interessats. Aquesta manera d’actuar no s’allunya del que podem convenir a anomenar  com a moral a la carta. I per arribar aquí no calia aquest viatge! Potser el tema del govern que ha de sorgir arran 27S acabarà bé, però les formes per aconseguir-ho, ara mateix, m’allunya de les CUP. El Procés potser iniciarà el full de ruta previst, tant de bo sigui així aviat, però és un mal començament.

De vegades ateus convençuts practiquen el messianisme ideològic propi del radicalisme religiós, talment com si fossin d’e-cristians.

cup_PNG1962

9 comentaris

Feu un comentari
 1. Joan / nov. 13 2015 6:29

  Molta pressa per activar la declaració inicial del Parlament, la de la desconnexió, però potser aquest Parlament no tindrà ni ocasió d’aplicar-la. Mai. Mentrestant, munició a l’Estat per actuar contra càrrecs electes catalans. Carai, les CUP quin ull; haurem passat del ‘Governem-nos’ a la desfeta pròpia i a donar peixet, munició i temps a l’enemic. Facin-s’ho mirar, senyores i senyors de les CUP! (En assemblea o individualment).

 2. Martiri / nov. 12 2015 22:57

  Quants dels penedits per haver votat la CUP s’havia llegit el programa electoral d’aquesta formació? I quants dels votants no penedits encara no se l’han llegit?

 3. Karl Cuperaire / nov. 12 2015 13:24

  Us poseu nerviosos sense motiu, tanta por fem?

  • Mohamed Garriga / nov. 12 2015 19:47

   Oh sí, no recordava que vosaltres sou tan dignes i perfectes que mai no heu pagat una factura sense IVA. Creixeu però feu-vos grans, d’una vegada!

   • Virgo / nov. 13 2015 9:02

    Això us passa, a tots plegats, per creure i confiar que viviu en una democràcia. Al segle XXI les democràcies occidentals continuen amb les mateixes regles que quan van néixer (l’espanyola unes passes enrere).

 4. Mohamed Garriga / nov. 11 2015 21:21

  L’esquerra revolucionària, transformadora, independentista i garant de la coherència absoluta aconsegueix que a la Moncloa, PSOE i C’s celebrin les seves darreres decisions amb brindis de satisfacció. Han obligat a precipitar-nos amb un declaració (de moment, només d’intencions i potser la pressa farà que només quedi en això i per a pocs dies) i veurem si quan caldria fer-la i imposar-la hi serem a temps.Campions en gestos i simbolismes però d’una innocuïtat absoluta per ara.

 5. Misericòrdia / nov. 11 2015 17:41

  Si volen treballar en favor del país i la independència i el governem-nos, que treballincom incorporar el sector Colau, Podemos i el que queda d’ICV, però amb aquesta fatxenderia serà difícil. Potser encara perdran els vots prestat de potencials votants de JuntspelSí.

 6. Català Emprenyat / nov. 11 2015 17:26

  Què és això de proposar noms de caps de la llista aliena, sense abans comptar amb el vistiplau de l’interessat? Molta suposada ètica i poca maduresa. Tant de bo molts no ens n’hàgim de penedir, pa tou que ho engegarà tot a rodar.

 7. J.R (l'Argentera) / nov. 11 2015 8:43

  Incloem la CUP com a número u del comentari del notari? ‘La majoria de dels catalans volen la independència però no la desitgen’, A. López Tena, http://www.directe.cat/entrevista/384130/si-la-majoria-de-catalans-volen-la-independencia-la-tindrem-si-nomes-la-desitgen-no-la-tin

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: