Vés al contingut
Desembre 12, 2022 / scapix

CAGANER MISTERIÓS-2022

Aquest mes de desembre fa vint-i-cinc anys que iniciava el meu particular aplec de caganers. És, doncs, amb aquest motiu que m’ha vingut de gust que el concurs del Caganer Misteriós que ofereix tradicionalment aquest espai esdevingui en aquesta edició, a part d’un joc aparentment inofensiu, divertit i innocu, la felicitació coral que us desitgen tots i cadascun dels Caganers de la meva col·lecció. Per raons prou evidents exposo només quatre peces, per bé que aquestes actuen en representació de l’estol o catàleg complet.

Us animo, com sempre, a participar en la descoberta d’enguany. Sabeu que la participació té premi, i per això, entre tots els que deixeu constància en forma de vot i/o comentari en aquest post, sortejarem un viatge a les meravelloses platges de Corea del Nord, si és possible amb el guiatge i companyia d’Alejandro Cao de Benós.

Historiografia.– Caganer Misteriós 2005, Caganer Misteriós 2006, Caganer Misteriós 2007, Caganer Misteriós 2008, Caganer Misteriós 2009, Caganer Misteriós 2010, Caganer Misteriós  2011, Caganer Misteriós 2012, Caganer Misteriós 2013, Caganer Misteriós, 2014, Caganer Misteriós, 2016, Caganer Misteriós, 2020, Caganer Misteriós, 2021

Advertisement

40 comentaris

Feu un comentari
 1. Mikel Alsina Pla / febr. 15 2023 18:52

  Informació de caganer misteriós

 2. Mariona / des. 24 2022 17:32

  Scapix, moltes felicitats per aquest 25 anys i que en siguin molts més. Continua així per molts anys més encara, que a casa seguirem sent fidels participants. Bon Nadal!

  • scapix / des. 24 2022 17:51

   Moltes gràcies, Mariona. No em posis més obligacions que la meva pretensió, d’uns anys ençà, és abandonar-ne tantes com pugui. Recordaràs, i si no t’ho recordo jo, que vaig mantenir el concurs durant deu edicions seguides, 2005-2014, abans d’enterrar-lo. Passa, però, que ha ressuscitat per motius diversos, així que, sí, mentre tingui objectius, peces adequades i gent tan simpàtica i agraïda com tu sempre hi ha la possibilitat de generar noves propostes. Bones Festes!

 3. Marc Duran Riera / des. 23 2022 19:30

  Benvolgut Joan, aquest any la cosa no és fàcil. En qualsevol cas, haurem intentat endevinar qui és el caganer misteriós d’enguany, que no sigui dit. Vagin per avançades les disculpes pel retard en participar i els agraïments per premiar-nos cada any amb aquesta tradició nadalenca de la qual ja no sabríem abstenir-nos. Des de Mont-real, al Quebec, de la nostra família a la vostra, us desitgem un bon Nadal i un feliç any nou. Abraçades per a tots.

  • scapix / des. 24 2022 17:42

   No res a disculpar i molt a agrair, Marc. Dono les gràcies a qualsevol participació i comentari, tanmateix, val a dir que, en teu cas, l’agraïment es multiplica, per la distància i la desconnexió involuntàri . No cal dir que cada cop que el Raimon ens porta notícies teves ho agraïm. En nom de la família et retorno els desitjos. No sé per què el teu poble encara no t’ha atorgat el títol de sentmenatenc d’honor; procuraré que esmenin la falta.

 4. Lolo (Espanya) / des. 19 2022 13:34

  No escarmentáis, jodé, año sí, año también con el puto coñazo del catalán para tratar de temas universales, cuando con el español te entienden en cualquier part del planeta. Os pensáis que todo el mundo tiene que entender ese dialetto vuestro y por ahí no pasamos.

  • scapix / des. 19 2022 20:14

   El pesat de cada any que no s’assabenta de què va la història.

 5. Família Garcia-Prat / des. 19 2022 11:01

  🎼 Ara ve Nadal, matarem el gall… I després de fer cagar el tió brindarem per la seva continuïtat del Caganer Misteriós i li desitjarem llarga vida.

  • scapix / des. 19 2022 20:25

   Estimada família, us dic el mateix que he escrit a S. Freud; si quedeu amb ell podríem fer el vermut tots plegats. Respecte la canalla no vull cap responsabilitat en qüestions de sucre, greixos…, aquest tema va a cura dels pares, eh?

 6. S. Freud / des. 17 2022 17:37

  Quina merda de vida, sort que aquest concurs de Nadal me l’alegra una mica!

  • scapix / des. 19 2022 20:08

   Tens un vermut pagat, fixa dia.

 7. Jeremies / des. 15 2022 18:54

  Tota aquesta carn d’olla a la fresca ofén la sensibilitat de milions de catòlics de bé que pretenem celebrar Nadal ben abrigadets i en comunió amb tothom.

  • scapix / des. 19 2022 20:06

   Això teu té un nom, ENVEJA.

 8. SHIN-CHAN / des. 14 2022 19:18

  culet-culet, culet-culet, culet-culet, culet-culet, culet-culet, culet-culet, culet-culet.
  Aquest post és una orgia de culs, però sabeu que m’agradava també bellugar la tita i mostrava sense embuts la meva trompa a cara descoberta i ben dret.

  • scapix / des. 19 2022 20:04

   Et trobem a faltar, Shin-Chan, ara TV3 i el rebatejat 33, que no sé ni com es diu, és una autèntic desastre.

 9. Joana / des. 14 2022 17:23

  Hola avi, soc la Joana i ja he votat.

  • scapix / des. 14 2022 18:09

   Com es nota que et fas gran, Joana, ja ets capaç de fer un comentari al joc de Nadal de l’avi, felicitats! Ara n’hauràs de fer un cada any que hi hagi Caganer Misteriós perquè si no t’hi trobarem a faltar, als comentaris del concurs.

 10. FAUST / des. 14 2022 8:54

  Quin goig començar la jornada amb el Caganer Misteriós. He votat Els Germans Dalton, envellits, però qui de nosaltres, excepte jo, no ha envellit més que no pensa?

 11. Pat / des. 13 2022 23:40

  Aquest any és molt difícil 🤔 No en tinc ni punyatera idea… però només m ‘esforçaré si canvies el regal. Vull el viatge al Japó i a la primavera eh! que vull viure/veure “el sakura”

  • scapix / des. 13 2022 23:47

   Això del Japó ho rumiarem per l’any que ve. El ‘sakura’ de Lleida també està molt bé, més a prop i més barat. Però si el que volies dir era ‘kamasutra’, aleshores cal anar a la Índia. Gràcies pel comentari, Pat, feia temps que no t’hi llegia.

 12. Anna / des. 13 2022 22:35

  Cada cop et millores xiquet. 25 anys ja i pensar que no he fallat cap any. Com dius sense el Caganer Misteriós no pot començar el Nadal.
  Per molts anys caganers misteriosos un quart de segle no és “moco de pavo”.

  • scapix / des. 14 2022 18:24

   Van ser deu anys seguits (2005-1014) i ara si en portem quatre més de forma intermitent (2016, 2020, 2021 i 2022). Sí, penso que la fidelitat, art de significar que som vius, hauria de tenir algun altre premi. Ho rumiaré, 😘

 13. Dominique / des. 13 2022 22:05

  Gràcies pel renovat joc d’endevinalles de Caganer. Aquest any estic fins i tot 100% segur de qui són els 4! 😉
  Fins aviat!

  • scapix / des. 13 2022 22:21

   Estic molt content amb la teva participació, per altra part, si et soc franc, esperada. Em va agradar conèixer la teva mare i el teu germà, l’altre dia. Ah, envia grettings al teu pare, el Kurt, i per a la Gabi.

 14. Al Cao de Benós / des. 13 2022 20:32

  Serà per a mi un autèntic plaer col·laborar en què l’afortunat guanyador d’aquest concurs descobreixi els meravellosos paisatges i platges de Corea del Nord. En aquest moments puc avançar que, abans no acabi la setmana, és molt probable que sa I·lustrísima Kim Jong-un tingui al seu despatx la proposta per a una versió coreana de Caganer Misteriós, ja que l’èxit que assoleix aquest concurs en aquest petit país català, juntament amb la constatació que no s’hi mesclen religions de cap tipus –ni occidentals ni orientals, ni majoritàries ni tribals– el fan molt recomanable per al poble coreà. Estem treballant també per un acord d’amistat entre el poble de Corea del Nord i la Generalitat de Catalunya, però la consellera Vergés no em dona hora. Si queda algú que tingui encara incidència amb la honorable senyora o el seu partit i m’ho fa saber m’hi posaria ràpidament en contacte i faria un servei al règim popular coreà.

  • El Che (Cuba o Baix Vinalopó? Ara no me'n recordo) / des. 13 2022 23:06

   Des del Caribe un saludo revolucionario para los amigos comunistas de Oriente

 15. Montse F. / des. 13 2022 19:00

  Ja he votat!! Podria canviar el destí del viatge? tinc la intuïció que em tocarà. Bona nit

  • scapix / des. 13 2022 23:02

   No pateixis, Montse, algú com tu, que no ha fallat mai, no pot tenir tanta mala sort. Ja ho arreglaríem 😉

 16. Joan T. / des. 13 2022 13:05

  Ara sí que veig que comença el cicle cagalenc.
  Bones Festes a tothom i a totadon.

  • scapix / des. 13 2022 22:25

   Jo no volia, jo no volia, jo no volia… ser cap referent de res però la vida et porta per camins i viaranys que mai no havies imaginat 😂. Bones cagarades, Joan!

   • Joan T. / des. 14 2022 11:47

    Fantàstic, Scapix per sempre.

 17. Josep Maria / des. 13 2022 12:26

  Hola Joan, cal dir que ets com “El Almendro” per allò del Caganer Misteriós que sempre torna a casa per Nadal….je,je. Moltes gràcies per la persistència.
  Una abraçada forta, bones festes per tota la teva família.

  • scapix / des. 13 2022 21:31

   Has començat el dia, de la millor manera, trigaràs a tenir una nova albada així! Recorda que Nadal no comença si no hi ha el Caganer Misteriós publicat i q mai cap Nadal és prou bo sense participar-hi. Bones cagades i molta salut!

 18. Alastair C / des. 12 2022 23:00

  Today I heard about the tradition of El Caganer in the BBC and then I went to read about it in Wikipedia, where I found the link to this hilarious blog. I have to say that you Catalans have such amazing traditions. Fuck bull fights and sevillanas; life long to tió, calçots, castellers and caganers!

  • scapix / des. 13 2022 7:32

   El teu és un comentari que, per encertat, els catalans agraïm. Evidentment que les tradicions que esmentes formen part d’allò que ens defineix i no tenim res a veure a veure amb el toreig o assassinat de bous o les sevillanes o el flamenc, que per molt que pugui ser referents culturals, aquests últim darrers als catalans ens queden lluny en el nostre marc mental. Merry Christmas, Alastair C!

 19. Luis Suárez / des. 12 2022 22:13

  ¡Oye, boludo, esta vez no te olvidaste de los uruguayos! Tomate un mate a mi salud!

  • Diego Armando (Cielo) / des. 13 2022 23:12

   Hehehe, Luis, un día tenés que contarme el puteo a Griezmann en el Barça y si lo del Cholo es puro postureo o sabe, en realidad, algo de futbol creativo ⚽️

 20. Pepa la Porqueta / des. 12 2022 20:39

  Si en fossin tres diria els tres porquets.

  • scapix / des. 13 2022 23:14

   Gràcies per encetar l’apartat dels comentaris. I gràcies per la concisió.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: