Vés al contingut
Desembre 17, 2020 / scapix

CAGANER-2020

Malgrat que el fred sembla no voler arribar el calendari assenyala que l’hivern ja és aquí i, per a patiment de tothom, se sotmetrà de nou a la voluntat del coronavirus de torn. Des d’aquest espai intentem que la paciència, les restriccions i els confinaments no mudin ni desplacin les nostres tradicions. Us ofereixo, doncs, la possibilitat d’escollir EL CAGANER DE L’ANY, d’entre les quatre opcions que us proposo.

Al final del post trobareu l’enquesta per si voleu emetre el vostre vot. Aquesta vegada sense esperar res a canvi. Tanmateix us repto a enfrontar-vos a la primavera, a l’estiu i la posterior tardor amb l’esperança ferma que el final d’aquest mal viure el tenim a tocar però també en el convenciment que l’espècie humana sucumbirà potser a alguna altra pandèmia immediatament posterior a la que ara patim.

1 Coronavirus SARS-CoV-2.– A finals de 2019 a la ciutat xinesa de Wuhan es detectaren els primers casos de la malaltia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2 i que es determinà amb el nom de la COVID-19, una malaltia infecciosa que en el cas dels humans provoca dificultats respiratòries, com refredats o altres de més greus, com la síndrome respiratòria aguda severa (SARS) o síndrome respiratòria de l’Orient Mitjà (MERS). L’Organització Mundial de la Salut declarà pandèmia mundial el brots que afectaren el planeta durant el 2019 i 2020.

2 Barretinaire amb mascareta.– Com a conseqüència de la pandèmia per la Covid-19 provocada pel coronavirus SARS-CoV-2 la majoria de països del món instaurà l’obligatorietat de l’ús de mascareta preventiva fora de l’àmbit domèstic.

3 Anís del Mono.– Aquesta és la marca del licor anisat més famosa de Catalunya. Va néixer al segle XIX (1868)  a la destil·leria badalonina dels germans Josep i Vicenç Bosch i Grau. La marca s’ha convertit en emblema de Badalona i avui una estàtua del ‘Mico de l’Anís’ presideix l’accés al Pont del Petroli, al litoral badaloní. Artistes com Picasso o Juan Gris van realitzar cartells per a la marca. L’ampolla, gràcies al seu vidre diamantat, ha esdevingut un clàssic instrument musical.

4 El Petit Príncep.– Protagonista del llibre del mateix nom, l’autor del qual fou Antoine de Saint-Exupéry. El llibre s’edità per primera vegada l’any 1943. Personalment sempre l’he trobada sobredimensionada, la història que explica el llibre, i tampoc sé ben bé perquè poso la peça del seu protagonista com a opció elegible. Bé, sí que ho sé i la figura s’ho ha guanyat, ja que d’un parell de mesos ençà es va incorporar casualment a la col·lecció particular per a l’engreix d’aquesta.

Historiografia.– Caganer Misteriós 2005, Caganer Misteriós 2006, Caganer Misteriós 2007, Caganer Misteriós 2008, Caganer Misteriós 2009, Caganer Misteriós 2010, Caganer Misteriós  2011,  Caganer Misteriós 2012, Caganer Misteriós 2013, Caganer Misteriós, 2014, Caganer Misteriós, 2016

104 comentaris

Feu un comentari
 1. Codonyan, P. / des. 23 2020 18:58

  Els vailets del Rosselló abans de cagar el tió, al costat de pare i la mare i ben a prop del padrí i padrina, hem visitat aquesta pàgina i ens ha agradat molt.
  El mainatge ha gaudit durant l’estona que hem estat mirant i votant caganers i pregunten per què només es pot triar d’entre quatre opcions, els agradaria veure’n molts més, de caganers.

  • scapix / des. 23 2020 21:05

   El que faltava per fer la plena… Endavant PPCC. Visca la unitat de la Pàtria!
   Codonyan, abans que res, et dono les gràcies per la visita, per les votacions i per fer arribar les opinions dels minyons. En realitat he posat quatre opcions perquè només eren quatre les peces noves que s’han incorporat a la col·lecció aquest anys en el moment de penjar el post. En el supòsit, com ha passat alguns anys, de ser-ne, posem pel cas, més de mitja dotzena crec que faria una selecció prèvia. Confio haver donar resposta adequada i convincent. Salut i Bon Nadal a les bones persones del nord del país.

 2. X. Pericay / des. 23 2020 16:42

  Colla de bàmbols i caps de fava! Imperialistes lingüistes! A Balears xerrem mallorquí però valtros, vinga amb es català des collons. I amb tu, Tomeu, quan t’agafi per sa mallorquina pebrotera te la convertiré en sobrassada.

  • scapix / des. 23 2020 18:10

   Benvinguts també aquells qui per obtenir ressò i claca no han dubtat a creuar parcialment la Mediterrània i infiltrar-se en bandes de dubtosa qualitat moral i política, perquè el principal afany que els belluga és el ressò personal i si han d’inventar-se una llengua, doncs la inventen i pretenen, al damunt, instaurar-se com a gramàtic de referència. Si han d’ignorar contemporanis o antics col·legues, autèntiques patums romanistes, més que oposar-hi discurs filològic, les ignoren. Salut i endavant Països Catalans! I també Bon Nadal per la discrepància (estúpida i interessada).

 3. Giuseppe / des. 23 2020 14:55

  Ciao Joan,

  Non capisco perché non hai incluso Maradona come una delle opzioni per votare.

  Maradona sarà il più grande calciatore di tutti i tempi, merita di diventare il Caganer-2020.

  Sempre, forza Napoli!

  • scapix / des. 23 2020 18:13

   Caro Giuseppe, avete assolutamente ragione ma finora io non ho trovato ancora un pezzo di questo fenomeno del calcio che mi piace, Sicuramente col tempo ne uscirà uno buono ma se non è cossì allora forse comprerei quello che ho visto. Attenzione al panettone. Buon Natale, Peppino.

 4. Tomeu / des. 23 2020 12:34

  Uep, com anam? He complert amb gust els deures d’hivern que proposes.
  Scapix, me pareix que pel culpa de la pandèmia mos queda pendent un soparet a Mallorca o a Catalunya. Ventura, sigui possible mos veim i recuperem feina i birres. Bon Nadal!

  • scapix / des. 23 2020 18:07

   Quin goig, Tomeu, trobar-te aquí. Això del soparet per a mi millor seria un bon berenar mallorquí, vull dir, els quenosaltres diem esmorzar, ja que jo als vespres, contra la meva voluntat, m’apago aviat. Això el berenar que sigui consistent, sobrassades, bon pa dolç, frit, sobrassades, panades si n’és temps i amb oli i vins mallorquins. Bon Nadal per vosaltres també!

 5. Ximo / des. 22 2020 21:54

  A vosatros os voldria veure fent lo caganer darrere una mata, fills de puta. Me cago’n Déu ja! Sí, sí, a tots aquestos que aneu comentant per aquí que si bla bla bla, que si bli bli bli… Lo que sou és una colla de fills de puta, la mare que us va parir! Tant de comentari al blog, tant de retuit, tant d’Instagram i tanta polla amb vinagre darrere la pantalla… Més cansalà, més botifarra i un bon parell de collons és lo que vos fa falta per dir les coses a la cara, malparits!

  • scapix / des. 22 2020 22:27

   ALGÚ HO HAVIA DE DIR.
   Compte amb la pressió i sobretot amb el colesterol, amb tan de greixos. Heu pensat en canviar el model de dieta? 😜

  • Vicent / des. 22 2020 22:28

   Ximo collons! per aquí se diu per ací, a vore si t’espaviles a parlar bé la llengua, melonera! No mos fareu catalans, que per ací vivim de categoria!

   • Ximo / des. 22 2020 22:30

    Cagondéu de blaveros que hi ha per allà devall…

 6. Isabel / des. 22 2020 13:57

  Querido Joan,

  no entiendo cómo aún no han censurado este blog separatista que huele a mierda.

  La tradición del Caganer apesta y es un símbolo más que no representa a la mayoría silenciosa.

  Ya podéis iros a la mierda si tanto os gusta. Felices Fiestas.

  • scapix / des. 22 2020 15:04

   Isabel del meu fake, ja trobava estrany que entre tanta participació no aparegués encara qui aprofités els espais lliures per parlar de censures, insinuar prohibicions i autoproclamar majories, mentre se n’alegren, de càstigs i repressions per aquells que treballaren en favor del dret a vot. A la merda, com feu vós no us hi puc enviar perquè d’existir la merda tal com la voldríeu seríeu vós, amb el tuf que desprèn la femta, la ronya, la porqueria 😏. Salut i Independència.

  • Marià Brunet / des. 22 2020 19:04

   Sra. Isabel, le voy a responder en su lengua ,hay una cosa que se llama libertad de expresión , no creo que insultando de esta forma se llegue a ninguna parte. Obviamente con personas como usted, es imposible llegar a ningún tipo de empatia

   Hay otra cosa que es la cultura de una sociedad, y que usted con sus expresiones, aparte de faltar al respeto, demuestra no tener ni idea de lo que es.

   A pesar de todo , le deseo unas felices Fiestas, y que el maldito COVID 19, le haga entender lo que es libertad y cultura. Aunque dudo que usted sea capaz de entender alguna cosa

   Saludos cordiales

 7. Floti / des. 22 2020 7:09

  Ei, Scapix!
  Doncs jo he votat pel Petit Príncep, mira, potser per portar-te la contrària. M’agraden els personatges que saben veure les coses des d’una altra perspectiva, em sorprenen, perquè la creativitat i la imaginació no la podem perdre de vista de cap de les maneres.
  A veure quan podrem retrobar-nos!?

  • scapix / des. 22 2020 14:04

   Ets ben lliure de votar qui consideris sense que jo ni ningú t’esmeni la teva tria. I estic convençut que NO ho ha has fet per portar-me la contrària sinó perquè és el que penses. Les persones podem canviar amb el temps però hi ha principis en què ens hi mantenim ferms, i tu i jo sabem quins són alguns d’aquests principis i comportaments. Així d’entrada, que em portin la contrària no m’altera gaire, llevat que s’estigui mancat d’argumentació o la que et donin estigui més propera a la d’éssers inanimats o inerts que a la dels racional (amb les divergències que siguin); hi estic acostumat, sigui per tocar els collons o pel altres motius, portar-me la contrària sol ser l’esport favorit d’«amics, coneguts i saludats» (i familiars). I malgrat que sovint el temps m’acabi donant la raó, la majoria d’aquests cràpules fa com si res o ignoren les seves conviccions equivocades. Un petó, Floti, i molt Bon Nadal!

 8. Desperta Ferro / des. 21 2020 23:35

  L’autèntic Caganer que tenim presideix el Parlament. Un Parlament que no s’atreveix ni a proposar votar un President de la Generalitat, diputat electe, la Presidència i mesa del Parlament se sotmeten als cacics togats que interpreten lleis al seu gust i interès no mereixen respecte. Al cap d’un temps el nou President de la Generalitat, Quim Torra, és destituït en base a una sentència que sobrepassa la mala intenció més que de justícia i aleshores la segona autoritat del país, el mateix Roger Torrent, i la resta del Govern, decapitat però encapçalat ara per Pere Aragonès, es caga a les calces. Heus aquí els Caganers de debò! Vergonya, cavallers, vergonya! I Recordeu, amics, Jordi Carbonell,’Que la prudència no ens faci traïdors’

  • scapix / des. 22 2020 0:11

   Company, t’has desviat una mica de la temàtica nuclear del post però el meu espai és lliure, així que aquí queda la teva aportació. Per prudència d’almanac no entraré en debat ni a dir-te si hi estic més o menys d’acord o en desacord, amb la teva exposició. El que sí faré ara i aquí és dur al meu terreny el teu comentari: Roger Torrent té, que jo sàpiga una única figura de caganer, val a dir que és una peça ben poc reexida, de caganers.com.(el dia que la hi faci el Josep de Caganers de Caldes serà ben diferent, podrà presumir).

 9. Eiður / des. 21 2020 22:30

  Kveðja frá Reykjavík, Joan! Á eyjunni minni höfum við ekki „caganers“ en við höfum aðra mjög ógeðslega hefð: við borðum rotið hákarlakjöt. Við köllum það Hákarl: https://en.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1karl

  • scapix / des. 21 2020 22:58

   Benvolgut Eiður, he fet un esforç considerable amb l’alemany; amb l’anglès, que conec millor, ja he declinat una resposta més o menys acurada i ara tu m’escrius en la bonica llengua islandesa. Quin gran país Islàndia, quina enveja ens feu la resta d’occidentals, pel tipus de vida que porteu i per com es mantenen immutables els pilars del règim i la vostra societat quan cal condemnar banquers i polítics corruptes. Venir al teu país és una viatge que no sé si faré mai però sempre tinc en ment. Quan em decideixi no dubtis que connectaré amb tu i acabem de parlar del tema aquest de la carn podrida o tauró fermentat. Et ben asseguro que no em faria tastar-lo. Salutacions a la Björk. Gleðileg jól!

 10. William S. / des. 21 2020 21:22

  Dear Joan,

  After the lockdown, it’s very refreshing and wonderful to visit your blog and see the asses of characters and popular people, someone told me that in Catalonia it’s very typical to be eschatological and talk about farts and shit. I would love if this tradition will cross borders someday.

  Sincerely,
  William S.

  • scapix / des. 21 2020 22:41

   Dear Mr William,
   m’afalagueu amb el vostre comentari. Jo faig el que puc per mantenir una tradició ben nostrada, vull dir, catalana; val a dir que en realitat bec de la tradició i l’únic que realment faig és transportar-la com i on em convé. Tot ben lícit, malgrat que hi ha qui s’emprenya. M’he trobat puristes de tota mena, els més bèsties neguen el caganer al pessebre tradicional, però a aquests podem considerar-los ultrareligiosos catòlics (els pitjors, no per ultres sinó per catòlics, com be sabeu els saxons); a d’altres, els molesta la propagació de caganers –no deixen de tenir part de raó–. Si us expliques els bussiness al respecte cauríeu de cul. Company, quedem un dia, prenem unes pintes i xerrem de la possibilitat d’exportar el Caganer al teu país. Pas m’aniria malament complementar la pensió amb divises. See you soon? Merry Xmas, William.

   PS et responc en la meva llengua ja que si has estat capç de capir tot que s’hi diu, al post, entenc que et autosuficient en la lectura i comprensió del català; altrament Google traslate😏

 11. Oliver / des. 21 2020 15:10

  Sehr geehrter Herr Escapa,

  ich verfolge Ihren Blog schon seit einigen Jahren und finde die Tradition der “Caganer” faszinierend. Ich hätte mir nie vorstellen können, wie viele Caganer es geben kann. Ich bin schon gespannt auf die Auswahl für das nächste Jahr.

  Mit freundlichen Grüßen,
  Oliver K

  • scapix / des. 21 2020 17:57

   Lieber Oliver K.,
   Zunächst einmal vielen Dank, dass Sie meinem Blog folgen und für den Kommentar, den Sie jetzt dazu beitragen.
   Zu wissen, dass ich Ihr Vertrauen habe, tröstet mich und zwingt mich gleichzeitig, diese Art von Nachrichten über Weihnachten in Katalonien weiter zu bringen.
   Es wäre interessant, uns vor der Weihnachtspost im Jahr 2021 zu treffen. Ich hoffe, wir können es bald tun, wenn es möglich ist, ein paar Biere zu trinken und einen Tisch und guten Käse zu teilen.
   Ich erwidere gute Wünsche

   • Brigitte / des. 21 2020 21:36

    Ostres, Joan, des de quan parles alemany? Em sorprens. Bon Nadal, Catalogne!

   • scapix / des. 21 2020 23:15

    Hola Brigitte! No parlo alemany, però el mal escric si convé i cerco suports. Encara que vesteixi com un destraler sóc un cavaller i refinat en determinats aspectes. À Paris, ça va bien? Joyeux Noël, Brigitte; je t’embrasse!

 12. Anònim / des. 20 2020 22:10

  Felicitats x la bona feina Joan!

  • scapix / des. 21 2020 0:03

   Gràcies pel comentari, senyor Anònim. La bona feina la faig de gust, l’èxit o fracàs depèn de tots, però només aspiro a treure un somriure als amics i, amb sort, a la família i a tothom que s’acosti al post. Si resulta, doncs, que la participació supera el nombre d’amics i familiars, hom s’engresca encara que no vulgui.

 13. Marià Brunet / des. 20 2020 10:37

  Bon dia, Joan, molt bé la reflexió.

  BONES FESTES, si l’alien ens deixa.

  • scapix / des. 20 2020 11:09

   Gràcies per la teva participació, Marià. No saps com m’agrada recuperar, també en aquest espai, persones i amics de sempre. Comencen, o duem ja temps amb incerteses, problemes de tot tipus i cansament acumulat però quan arriba el defalliment hem de pensar que quan això s’acabi o tinguem una mica més dominada la fera el reencontre serà més gran. Bon Nadal per a tu i els teus.

 14. Pep V. / des. 20 2020 7:36

  Joan,
  Com que crec que sóc un dels que et van engrescar a recomençar/reconduir el concurs del caganer misteriós no puc més que estar agrait a tots els que han participat en aquest bloc ja que et demostren una vegada més que certes petites coses et fan retrobar i reconnectar amb molts amics i coneguts teus. Gràcies a tots i bones festes

  • scapix / des. 20 2020 11:03

   Com deia El Capità Enciam,’Els petits canvis son poderosos’…
   T’he d’esmenar la referència al concurs, El Caganer Misteriós va durar un decenni (2005-2014), amb un extra el 2016; l’actual concurs l’he batejat com Caganer-2020. Si barregem noms podem equivocar conceptes i l’actual post s’està guanyant el títol a consciència i entrada a entrada. 😉

 15. Pat / des. 19 2020 22:55

  Hola, com anem, Joan?
  No m’atrevía a escriure, m’he cagat (expressió molt adient trobo, tenint en compte la temàtica que ens ocupa) quan he vist el caire que estava prenent tot això. L’alt nivell de perfecció que s’exigia a la nostra estimada llengua en aquest blog. No és que no ho comparteixi, ans el contrari! ho admiro, ho reivindico, ho necessito. Sempre agraeixo que em corregeixin. Em feia vergonya, però… com que sóc de mena xerraire m’hi he llançat.
  He votat el primer perquè m agrada que s’eixugui el cul.
  El de la mascareta no m’agrada perquè aquestes mascaretes quirúrgiques són molt lletges.
  L’ampolla d’anís del Mono sembla platejada, és horrible.
  I el conte aquest del Petit Príncep… Sssst, no ho diguis a ningú pero no m’ha agradat mai.
  Apa SALUT i MOLT DE TOT!

  • scapix / des. 19 2020 23:26

   Anem a pams, Pat. Això que dius que es requereix un determinat nivell de perfecció per escriure en aquest blog, pas és veritat. Imaginacions teves. Aquí tothom hi és benvinguts escrigui com escrigui i en la llengua que vulgui, no necessàriament català. amb el senyor Google de traductor ens atrevim a interpretar qui convingui si no hi arriben els coneixements propis.
   Segur que has fet una bona elecció de vot, com també ho hagué sestat qualsevol altra tria, el que cal és que sigui la teva. De veritat, no com els del teletrès, que diuen és la nostra però cada dia és més dels altres. Ah! en això del Petit Príncep, coincidim força.

 16. Montse Claros / des. 19 2020 21:01

  Què difícil triar-ne un dels 4!!! Tots tenen la seva gràcia!
  M’ha costat, però m’he quedat amb el caganer de la mascareta, un objecte que un any enrere no existia en el meu imaginari. Cagar-se en la COVID és també un desig global… tornaré a votar, Joan! 😘

  • scapix / des. 19 2020 21:34

   Per fi algú que firma amb nom i cognom. Si repartís premi aquest any te’l lliuraria a tu, sense pensa-m’hi més, però com que no n’hi ha rep la meva felicitació ben especial.
   La tria pot no resultar fàcil, ho sé. Moltes gràcies per participar, ja portem anul·lades un parell de trobades per culpa de la covid, almenys des d’aquí puc enviar-te petons i desitjos de Bon Nadal, Montse.

 17. Anna R. (Sants) / des. 19 2020 20:45

  M’encanta el de l’anís el mono

  • scapix / des. 19 2020 21:34

   I a mi m’encanta que entris i participis, Anna, Vsca la música i visca el Caganer! Bon Nadal.

 18. Montse (Pallars Jussà) / des. 19 2020 20:18

  Es un gran referent, per mi i l’he volgut transmetre i compartir sempre, amb els meus fills i la gent que més he estimat

  • scapix / des. 19 2020 21:36

   I si tot això que m’escrius em fa feliç a mi, així que tenim la festa completa! Envio al Pallars els millors desitjos per a tots i especial record i abraçada per a l’Enric.

 19. Carles C. (Sants) / des. 19 2020 20:14

  Anís del mono quins temps!

  • scapix / des. 19 2020 21:38

   El Mono de l’Anís… tira molt, oi? Aquest any no h ha hagut música però aquesta renaixement del concurs al blog m’està ocupant una bona part de temps entre ahir i avui, però és una dedicació feliç. Bon Nadal, Carles i records a la gent de Sants.

 20. Cinta / des. 19 2020 20:02

  Ja he votat, i com que ja sóc velleta, m’he decantat pel clasic, el de tota la vida.
  Desitjo que gaudeixis d’aquest concurs.
  Bon Nadal per a tu i els teus, i a veure si entre tots podem enviar el covid a la merda.

  • scapix / des. 19 2020 23:32

   Òndia, Cinta, tants anys sense veure’ns i ara sembla que cada dia o gairebé cada dia et tingui al costat. I m’agrada. El que passa, però, és que això de veure’ns ho hauríem de fixar d’una punyetera vegada, no? Records a la Cinta filla i a l’Anna. Bon Nadal per a totes.

 21. Jr. / des. 19 2020 19:58

  Tot apunta que aquest caganer-2020 serà una catapulta cap a la vida d’influèncer jubilat, però deixa’m dir-te que enguany trobo a faltar el caràcter enigmàtic del caganer misteriós. El meu vot, pel mico de l’anís. Bon Nadal!

  • scapix / des. 19 2020 21:41

   Si, noi, és que allò del Caganer Misteriós va ser un moment d’enginy especial, va durar ddeu anys ininterrrompudament més un altre (2016) dos anys més tard. I amés va crear escola, pel que sé. En fi els temps canvien i ja saps que a mi les tradicions m’agraden però sempre amb alguna novetat. El renaixement ha estat cosa de fa tres dies, dimarts i donava voltes i dijous nit, a la xarxa. Gràcies per la lectura i vot. Bon Nadal, Jr

 22. Blai Gasol / des. 19 2020 19:51

  Joan ja et vaig dir que el de la mascareta guanyarà amb el pas del temps, perquè recordarà aquesta pandemia que ens ha fet trontollar tantes coses.

  • scapix / des. 19 2020 21:44

   Tinc resultats d’aquest matí, abans d’allitar-me els tornaré a mirar, pero quan jo ho he mirat la cosa anava bastant frec a frec entre covid, mascareta i mono de l’anís; en realitat penso que mascareta i covid si sumessin guanyaren de carrer però, els resultat de les enquestes de Nadal que poso en aquest blog gairebé sempre han estat una sorpresa. Bon Nadal, Blai.

 23. L'home llet / des. 19 2020 18:27

  Ja fa una mica de vergonya que després de tants anys no siguis capaç de posar alguna caganera. Vas a lo fácil , personatges amb una certa popularitat sense atrevir-te a trepitjar ulldepolls més propers i amb un esbiaix de gènere gairbé total.
  El meu consell apreta’t la tecla ACTUALITZAR-ME

  • scapix / des. 19 2020 18:50

   Si teniu dits per a poder clicar exigeixo una disculpa immediata. A la part final del post teniu la relació de peces que han estat protagonistes dels jocs de Nadal que he anat proposant en aquest espai. Protagonistes femenines n’hi ha més d’una, accepto que no és una proporció paritària però la realitat tampoc ho és. Goseu acusar-me de misogínia mentre amagueu nom i rostre amb un pseudònim pueril? Passaré pel alt la resta d’acusacions, amb la mateixa o més encara falta de rigor, precisió i certesa.
   Disculpeu-vos o ja podeu triar padrins i l’alba més primera ens trobarem. Vendetta!

   PS considerant que sou o massa jove o prou gran us deixo triar armes.

   • L'home llet / des. 19 2020 21:57

    Falta més mala llet en els personatges són tous i a més a més tens una colla de seguidors que et riuen les gràcies per anar-te engreixant. Vés que el dia de Nadal no et fotin a l’olla.
    Per cert les seguidores , no se senten menystingudes amb tant Caganer masclista ?
    Les armes ja les tinc: a cop de roc
    Se’m confirma les teves formes misògenes a l’haver de triar “padrins”. Tal vegada no hi ha padrines?

 24. Lupe / des. 19 2020 17:49

  Hola Joan, m’ ha agrat molt saber de tu i veure que segueixes, com cada any, amb el concurs del caganer.
  Ja he deixat el meu vot. Vull dir-te que tant de bo vagi tot bé a casa teva, que estigueu tots bé i que aviat passi aquest malson.
  Una abraçada

  • scapix / des. 19 2020 18:57

   Quina alegria retrobar-te, Lupe. Per on pares? Comprovo que tens el mateix @, també el número de mòbil el conserves? Si és així a veure si quedem un dia i recordem antigues batalles; podem avisar la Cristina.
   En realitat el joc de Nadal el tenia ben aturat des de fa sis anys, amb una excepció al 2016, però mira, comentaris de gent que els seguien sempre n’he tingut i enguany n’hi van haver un parell en un mateix dia i sembla que van fer fortuna; això i les ganes de superar aquesta merda que arrosseguem, ni que sigui distraient-nos amb nimietats. Un petó i Bon Nadal, Lupe.

   • Lupe / des. 19 2020 20:30

    I tant que estaria bé retrobar-nos i recordar antigues batalletes. Ara treballo al Pablo Picasso aquí a Barberà. Ens em de posar al dia…a veure si ens posem d’ acord amb la Cristina. Em faria molta il.lusió. El meu mòbil és el mateix. Jo tinc el teu.
    Bon Nadal i que el 2021 vingui amb salut i esperança. Petons
    Lupe

 25. Anònim / des. 19 2020 15:49

  Bones festes a tu i a tota la teva família

  • scapix / des. 19 2020 15:52

   Gràcies però si no em dones més pistes… Ni que sigui per email o whatsapp no sé pas a qui li ho he d’agrair, aquest bon desig.

   • Josep Maria V / des. 19 2020 19:27

    Si m’ho permeteu, “a qui l’hi –o, en varietat dialectal valenciana, li’l) he d’agrair, aquest bon desig”.

   • scapix / des. 19 2020 21:20

    Servidor, mestre. Benvingut en aquest espai. Sapigueu que ens honoreu amb la vostra visita. Des del 2005, aquí, per aquestes dates, s’hi trobava un petit concurs relacionat amb la figura del Caganer; després de sis anys de repòs, llevat un extra el 2016, hem recuperat les ganes, modificat el model i seguim mostrant a qui vulgui notar-ho que encara remenem la cua. Em diuen que us heu instal·lat a Sant Feliu de Guíxols, oi? Si és així, bona tria; us puc recomanar indrets per a visitar i menjar. Ah, quan us el trobeu, doneu salutacions de part meva al Toni Strubell.

 26. Sara / des. 18 2020 22:25

  Com esteu? Espero que tots bé. Nosaltres per sort, tots bé, desitjant com tothom que passi tot això. Ja he votat!! Molt xulos. Petons per a tots😘😍😘😍❤️

  • scapix / des. 19 2020 10:28

   Gràcies, de fet el joc no deixa de ser una excusa per desitjar un Bon Nadal ls amics i gent que estimo; per això voldria que ho fessis extensiu al teu pare, mare i germana. I gràcies per participar

 27. Mireia Suesta vila / des. 18 2020 22:11

  Bones Festes!!!!!!!

  • scapix / des. 18 2020 22:19

   Igualment, gairebé no em dones temps a acabar d’escriure al teu ‘partenaire’ que m’apareixes tu. Un petó, Mireia.

 28. Xavier (Ço Novieta, Arró, Vall d'Aran) / des. 18 2020 21:02

  Votat! Bones festes i bones cagarades!

  • scapix / des. 18 2020 22:14

   Tot bé, per l’Aran? Gràcies per participar, Xavier. Confio que li passaràs l’enllaç a la Mireia (no tinc les seves dades) i que participi també amb el seu vot en la tria del Caganer-2020. Amb l’excusa del concurs pretenc desitjar-vos també a vosaltres dos, un Bon Nadal!

 29. Pilar / des. 18 2020 17:06

  Desitjo que a pesar de tot tingueu unes BONES FESTES!

  • scapix / des. 19 2020 10:11

   Igualment, Pilar. amb el Xavi anem comentant per missatges el futbol però amb tu coincidim poc. Bon Nadal.

 30. Esther / des. 18 2020 16:38

  He votat el coronavirus, perquè ens caguem (amb perdó) tots amb ell. 😆

  • scapix / des. 19 2020 15:22

   Motius n’hi ha; també per votar els altres, però cadascú és ben lliure de fer el clic on més li abelleixi. Bon Nadal, per a tu, per al Javi, Ruth, Marc i Eric.
   Quan anem a navegar?

 31. Montse L (Horta) / des. 18 2020 16:23

  Espero que estigueu tots bé Molts petons!😘😘😘😘

  • scapix / des. 19 2020 14:08

   Records i petons per a la bona gent d’Horta.

 32. Montse Ribas / des. 18 2020 16:13

  Bon Nadal, Joan

  • scapix / des. 19 2020 10:12

   Gràcies, igualment per a tu i els teus. Ha estat un plaer oferir-te el cos per poder fer feina amb tu aquest mesos… 🤣

 33. Oriol / des. 18 2020 16:05

  Per canviar de temàtica he votat El Petit Príncep. L’Anís del Mono també m’agrada.

  • scapix / des. 18 2020 22:05

   Gràcies per participar, Oriol. Records a la Sofia, a qui espero reenviïs de part meva –no tinc seves dades– l’oferta de participació i que voti. Bon Nadal també als compatriotes del País Valencià.

  • Oriol / des. 19 2020 7:52

   La Sofia des del País Valencià ha votat l’anís del mono!

   • scapix / des. 19 2020 10:08

    Regracia-la de part meva, a la Sofia. I també a ella desitjo un Bon Nadal.

 34. JT / des. 18 2020 15:58

  Joan, si vols veure aquesta, fins el dia 21 està disponible. Els decorats –antics– són sensacionals i els intèrprets molt bons. https://www.rtve.es/m/alacarta/videos/el-palco/aida-opera-liceu/5733015/

  • scapix / des. 18 2020 16:01

   Gràcies ho faré deixaré, tot i que durant el confinament de març ja vaig veure’n una, d’Aida, però intentaré no perdrem aquesta, És la de l’any passat al Liceu? No recordo ara si van ser a temps a representar-la o la van haver de cancel·lar per situació sanitària? En qualsevol cas Verdi és Verdi… Gràcies de nou.

 35. JT / des. 18 2020 14:11

  Gràcies! Bones festes!
  Et recomano via email una Traviata espectacular.

  • scapix / des. 19 2020 14:19

   Gràcies, JT, venint de tu la recomanació arriba carregada de garanties. Vam gaudir d’un bon concert gràcies a tu i la Dolors i segurament no us ho hem regraciat prou. Bon Nadal

   • JT / des. 18 2020 16:06

    I aquesta Bohème del Covent Garden també és molt bona per 3 euros. Si t’hi associes t’aniran oferint coses molt interessants.
    https://stream.roh.org.uk/products/la-boheme-2020

   • scapix / des. 18 2020 16:09

    Ho tindré present, no cauran les teves recomanacions en cap sac estripat. Gràcies

 36. Agustí / des. 18 2020 13:35

  FET. Bones Festes

  • scapix / des. 19 2020 13:46

   Gràcies per participar, Agustí. ets un fix de les meves dèries i això s’agraeix. Bon Nadal!

 37. Marina / des. 18 2020 13:29

  Ooooh!! Aquesta tarda ho farem els quatre junts!! Fantàstic!🤩

  • scapix / des. 18 2020 22:17

   He començat a respondre a la inversa i acabo de fer-ho al teu germà. En el teu cas les gràcies les multipliques per quatre perquè heu fet un vot col·lectiu pel que em dius. Records a l’Albert i la canalla, Gal·la i Jan, que tingueu un Bon Nada i Any 2021

 38. Isabel Martínez / des. 18 2020 11:23

  HECHO 😘😘

  • scapix / des. 19 2020 10:44

   Ara només falta que conservem la salut, vull dir que no l’empitjorem i si pot ser que ens toqui la rifa, la que sigui, per no passar angúnies. Gràcies per participar i Bon Nadal.

 39. Assumpta C / des. 18 2020 10:40

  Fet i Bones Festes!!

  • scapix / des. 19 2020 14:07

   Benvinguda en aquest espai (mig apagat en el darrer quinquenni, a veure si les noves incorporacions m’empenyen a recuperar tradicions perdudes). Bon Nadal.

 40. Teresa / des. 18 2020 9:42

  M’ha faltat una mica de motivació al votar ja que al no haver cap “regal” si guanyes …

  • scapix / des. 18 2020 16:38

   Aquest vicis de i del «Tot (i només) pel Premi» els hem d’anar abandonant; i serà difícil perquè les normes antiCovid, involuntàriament, fan campanya per tot el contrari (NO comparteixis, NO abracis, NO…) I A LA MERDA TOT (https://www.youtube.com/watch?v=vJAzsOHHSnQ

 41. Josep / des. 18 2020 7:40

  Molt content que t’hagis animat.
  Força

  • scapix / des. 18 2020 15:31

   Ves que no m’hi motivessis tu, ni que fos involuntàriament. Bon Nadal!

 42. Dolors A. / des. 18 2020 6:20

  Votarem amb molt de gust. Gràcies per convidar-nos. Bones Festes

  • scapix / des. 19 2020 10:42

   Vam gaudir d’un bon concert, gràcies a la vostra generositat, això també és d’agrair i no us ho vam recompensar ni de bon tros com calia. Bon Nadal.

   • Dolors A. / des. 19 2020 18:28

    La recompensa més gran és que el gaudissiu

 43. Montse F. / des. 18 2020 0:51

  Fet i bones testes, malgrat tot!

  • scapix / des. 19 2020 13:53

   Malgrat que jo sóc de celebrar-ho tot, passa que amb la covid o sense sembla que cada cop es fa més costerut celebrar, preparar festes de tot tipus… Però s’han de fer i gaudir-les el màxim, les festes, que de penes ens en sobren, especialment enguany, no? Bon Nadal!

 44. Sergi R / des. 17 2020 23:53

  No sé si havíem parlat, però amb aquesta merda han mort el meu pare i el meu germà i jo també vaig estar ingressat, tot això va ser a l’abril i encara estic de baixa, jo. Per això no he dubtat i em cago en el coronavirus i en el 2020

  • scapix / des. 18 2020 0:14

   No en sabia res. Tampoc trobava estrany no veure’t a la feina, amb la situació que tenim. No cal que et digui que em deixes sorprès i que ho lamento molt. Una abraçada ara i et truco més tard.

Trackbacks

 1. CAGANER MISTERIÓS-2022 | scapix - joan escapa
 2. CAGANER MISTERIÓS, 2021 | scapix - joan escapa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: