Vés al contingut
Juny 6, 2011 / scapix

D’ESQUERRES I RUCS…

Els pressupostos per l’any 2012 no serviran per sortir de la crisi, en tot cas i de manera molt escadussera, poder ser útils per afrontar o desafrontar la despesa dels organismes públics. Per fomentar iniciatives d’emprenedors, com en diuen ara, no hi ha ni cinc ni se n’espera res; que cadascú s’espavili com pugui, i si pot ser, afegim,  allunyat dels favors oficials a particulars.

Els pressupostos de Catalunya  dupliquen (2,66%) el dèficit  que exigeix el govern d’Espanya a les autonomies, tot i que la Generalitat addueix que, si no fos per l’impagament del fons de compensació, el pressupost es veuria reduït a l’1,26%. Ignoro si Espanya es veurà primer obligada a demanar el rescat a la UE o bé serà Espanya qui intervingui els comptes de la Generalitat de Catalunya, i de passada el de la Generalitat Valenciana, que no es poc el que arrossega. Si Catalunya resulta intervinguda l’any vinent,  adéu-siau, turons, vull dir, adéu a l’autonomia…

En temps de bonança i en temps de crisi, el Tripartit va augmentar la despesa un 60%, bona part dels diners segurament es van destinar a polítiques socials, val a dir que aprovades i no pagades en massa ocasions, i a infraestructures ningú no ignora, però, que un altre bon pessic va anar a parar a empreses i butxaques imprecises; i no dubto que, espavilats com són, sense que la il·legalitat els afecti, si bé no podem parlar d’estricta legitimitat i ètica.

Les protestes contra les retallades les hauríem de dirigir no només contra les decisions del nou Govern, que també, sinó repartir-les entre els que les han provocat, vull dir que hauríem d’exigir explicacions a altres coresponsables, ja siguin aquests membres del tripartit, banquers, Delegats del govern espanyol, secretaris, alts càrrecs, etc., etc. I tot això sense oblidar que una actuació de consens, com acabar amb l’actual espoli fiscal, podria ajudar-hi molt, a superar retallades. El malbaratament de l’esperit de la manifestació del 10J demostra que la majoria dels actuals partits polítics són una llosa per a la democràcia que ens mereixem.

Si l’esquerra o el progressisme –quan abandonarem la caduca terminologia dreta i esquerra completament buida ja de significat?– vol recuperar la incidència política perduda s’ha de reinventar però no ho aconseguirà mai si intenta fer-ho damunt dels propis cadàvers i les pròpies cendres. Aquest dies tenen un bon mosaic de propostes a les places de molts municipis, i no només aquests dies ni en aquests llocs ni aquests únics mosaics. Si persisteixen amb l’estupidesa narcisista de creure’s en possessió de la veritat i no ser capaços de trobar-se els grans del cul, com demostra l’estupidesa de la diputada d’ICV Laia Ortiz en preguntar pel cost de la foto  oficial del President Mas, no sortirem de l’atzucac, almenys amb aquests guiatges.

I si no m’esplaio també amb neoliberals, conservadors, democristians, neopuritans i altres del mateix estol no és par falta de motius sinó perquè de manera indefectible aquesta colla  mai no ha aportat res en termes d’evolució social que no sigui particularment interessat, com he manifestat ja aquí en altres ocasions.

8 comentaris

Feu un comentari
 1. Michael L / juny 14 2011 22:11

  Fins ara només recordaven Txigrinski, amb total desencert , i Henrique però nosaltres potser recordarem abans d’un any les perles que ens portrà el Sandrusku

 2. Josefina / juny 14 2011 9:25

  Balanç d’un any: allunyament de Cruyff i retorn de Núñez, pitjor impossible

 3. Llum del camí / juny 8 2011 21:19

  Això està molt malament i pinta pijor, així que, fills meus, feu un pensament, us proposo emigrar a Andorra o bé anar a “salvar” africans o asiàtics d’alguna ètnia ben diferent. Sereu més feliços.

 4. Cisco / juny 8 2011 20:57

  Javier Faus, amb formes autoritaàries i posat neonazi, informa de les últimes esgarrades de Junta del Sandrusku. Aquesta gent fa por de veritat. De les seccions res significatiu que justifiqui les mesures preses, de la Grada Jove diu que no l’autorizaran sense el permís del mossos (sic); seran burros? Qui els demanava aquest invent? Això recorda els morenosdel nuñisme, que després van transformar-se o crear el Boixos Nois. Fitxatges: tot per al Cesc, serà el segon any amb l’intent i la incapacitat? Cal, el Cesc, a canvi de malvendre Thiago? L’actual Junta entén alguna de futbol? O només els diners del futbol?

  • Lainey / gen. 22 2014 4:29

   I’m imssreped. You’ve really raised the bar with that.

 5. El Nét Culer / juny 7 2011 15:54

  Excel·lent entrada i excel·lent també el marcatge de Benedito, Ingla i Ferrer a Rosell, per incompliment electoral.

 6. Busqueu-me a Copenhagen / juny 6 2011 21:40

  Quan vindran les alternatives realistes? Els indignats marquen un punt d’inflexions i, com es diu “por ahí” “el porc ja està prou gras”…. Però seguim havent de fer un esforç de creativitat i de solidaritat i matisar les lícites “despotricades”.

 7. Desperta Ferro / juny 6 2011 16:13

  I el deute històric de l Ayuntamiento de Madrid, aquest sí que l’acabarem pagant tots!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: