Vés al contingut
Mai 29, 2013 / scapix

APLICAR EL TRACTAMENT

LhoradelsadéusDemanava  Víctor Alexandre fa uns dies que els polítics es deixessin de repetir una i mil vegades diagnòstics coneguts, evidents i constatables a ulls de tothom. Em temo que no reïxi en la súplica però per si serveix de re, des d’aquí el meu suport argumentat, com a mínim en un estat d’ànim particular.

Fart d’esperar alguna mena d’actuació col·lectiva pràctica més enllà d’assistir a manifestacions, concentracions, fer aportacions monetàries, assistir a fires, congressos, presentacions, concerts… Fart d’escoltar propostes i projectes que no es concreten. Fart d’escoltar que ens hem de carregar de raons –portem tres-cents anys carregant-nos de raons!–, mentre des de l’altre banda tomben un Estatut aprovat pel Parlament i votat en referèndum, ens declaren incostitucional qualsevol actuació que pretengui el manteniment  i foment d’una realitat diferent a la seva, ens ofeguen amb l’espoliació i ens imposen el més ranci de l’espanyolitat des dels temps mitjons fins ara (i mira que han avenc és el que és i no més!); i per si no n’hi ha prou ni ens rendim als interessos de la metròpoli ibèrica, ens sobrevolen amb avions militars i es passegen per Collserola com senglars, per bé que les metralladores els diferencien.

Fart de comprovar com la coalició de govern manté quintacolumnistes com en Duran sense practicament immutar-se ni forçar-lo a rectificar o dimitir per renegar del programa electoral amb què el partit que lidera va presentar-se a les eleccions. Fart que malgrat la pública farsa del personatge, la premsa amb interessos particulars més subvencionada del país no dubta en proposar-lo com a recanvi de la presidència actual si entre tots no ho evitem abans. Fart de comprovar com les tradicionals esquerres d’origen marxista resten orfes de discurs i propostes de futur i, malgrat tot, es neguen a acceptar l’autoliquidació enfront el fracàs dels diversos intents per renéixer; abans que la revolta falsament esbombada prefereixen el manteniment de l’actual status quo a la incorporació als nous projectes que els sobrepassen per totes bandes en credibilitat i acció.

Sí, anirem carregant-nos, encara més, de raons mentre  procurem que s’accepti un referèndum d’autodeterminació sota l’eufemisme que sigui. I mentre omplim fòrums i rebem aplaudiments propis no ens adonarem quan hauran incapcitat el President, substituït l’actual Parlament… Tot, esclar, amb el vistiplau del TC, faltaria més!

Feu les càbales que sigui però si nosaltres no acabem abans amb l’actual comèdia de l’autonomia, la intervenció estatal espanyola arribarà abans que ens n’adonem i tinguem temps per a res més que elaborar una nova relació de greuges. Aviat ens prohibiran el pa amb tomàquet i els castells. El dubte és què serà primer i quina serà l’última peculiaritat  que  mantindrem de forma pública a Catalunya. Us atreviu amb la jusquesca?

4 comentaris

Feu un comentari
 1. Català Més Emprenyat / maig 29 2013 23:58

  ¿Fins quan haurem de compartir oficialment pàtria amb aquells que homenatgen exministres del règim feixista de Franco, condecoren avui encara membres de la División Azul però ens titllen, a nosaltres i sense escrúpols, de nazis quan ells i només ells van lluitar al mateix bàndol on militaven els integrans de la SS o la Gestapo?
  Al nord estranger cada vegada s’entén més,així i tot, estic també “fart” d’haver de rectificar-los, de dir-los que no sóc espanyol, sinó català. Podria estalviar-me l’aclariment.

 2. Janot de Cabestany / maig 29 2013 20:37

  Wert-EsperanzaAguirre-LlanosdeLuna-Espanyaensroba-ésMaó-ésPalma-PaísValencià-Millet-ElMundo-Conferencia EpiscopalEspañola-TribunalConstitucional-Monago-caféparatodos-justiciaespañola-SandroRosellJ.FausAFreixaicompanyia-AlfonsoGuerra-JordiBarbeta-JoséAntich-presentadoresdeLa1-Boadella-JiménezLosantos-CarmeChacón-laBotella-
  No ens podrem acomiadar de tots però almenys ens emprenyaríem menys si fossim independents.

 3. Fidel Amat / maig 29 2013 18:29

  Fet i emprenyat pels mateixos motius i perquè aquest any la primavera no ens anuncia l’estiu. Volem la independència i volem l’estiu ja! Per l’estiu podem esperar uns dies, però no gaires.

 4. Català Emprenyat / maig 29 2013 12:33

  ¿Serà l’esquerra d’en Joan Herrera i Dolors Camats (el PSC o el PSOE mai no han estat esquerra) qui es posicionarà també en contra del somni de generacions i generacions de catalans?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: