Vés al contingut
gener 28, 2013 / scapix

AIGUABARREIG DE MERCURI

L’imminent retorn de Manuel Bustos, prèvia desfilada per platós i emissores, es preveu com un nou acte d’altivesa del personatge i els seus camarlencs. A falta de pestigi personal, l’alcalde s’ha dedicat a fomentar l’ego –convençut, potser, que així 121130_Manuel_Bustosse’l creava, el prestigi– i no s’ha aturat davant res ni ningú. Alguns l’han descobert fa poc, però des de l’inici el resultat evident de la seva gestió aporta un saldo deplorable a ulls de tothom menys als del propi perso-natge i adlàters. El segrest de les entitats per part d’una batllia més qüestionada que mai ha allunyat el govern municipal dels ciutadans, qualsevol interrealció amb l’admininistració local s’ha transformat en un mercat fenici, en una transacció comercial on la moneda a pagar és el suport polític o el silenci. Continuem pensant que si no plega per qüestions legals hauria, almenys, hauria de fer-ho per incompetent.
L’actual sistema de mínims democràtics que patim podrà oferir-li cobertura legal (dubtosa, si se’m permet) i tanmateix, de la mateixa manera que aconsegueix rèdits a base de populisme i demagò-gia, el prestigi no l’atraparà mai perquè la manera de fer, el tracte i la feina que comporta forma part d’un estil que desconeix. Una evidència:
«A tu Jordi, senyor Soriano, has estat un senyor, un cavaller. És veritat que has canviat moltes coses, que has obert la porta i que ara els teus companys que tindran l’honor de rellevar-te estic segur que trobaran molta feina feta, moltes entitats haig de dir-ho i perdoneu-ho que ningú s’ofengui si no estic dintre del rigor, el dissabte tots farem intervencions més institucionals però avui crec que és una mica entre l’emoció i el cor. Tu has obert moltes portes impensables per el Partit Popular a la nostra ciutat.

«S’ha de dir, moltes entitats que veien al Partit Popular com un partit que no formava part de la normalitat democràtica de nostra ciutat i la Patricia i tu heu obert moltes entitats, moltes coses que ara, els companys que ara tindran l’honor de substituir-vos segur que tindran molta feina feta, segur que ells l’aprofitaran.

«I tu has estat en aquest cas com portaveu del Partit Popular responsable d’aquesta normalitat, en el que el Partit Popular no era un element estrany ni hostil sinó formava part de la realitat democràtica de la nostra ciutat, com ha estat les altres forces polítiques i per tant mèrit d’això també ho tens tu i la teva dedicació.
«És veritat que has posat en més d’una ocasió, en moments difícils al regidor d’economia en el tema dels impostos i els pressupostos, però també al final la teva aportació ha estat cohesionadora i ha estat com has dit defensant l’interès de la ciutat per qualsevol altre ja és facilitat, i heu facilitat puguer tirar endavant projectes de ciutat i per tant vull reconèixer de manera solemne i honesta a tota la ciutat davant de tota la ciutat la vostra feina i la teva feina.»
Elogi públic de l’alcalde Manuel Bustos a Jordi Soriano al Saló de Plens de l’Ajuntament de Sabadell, el dia 7 de juny de 2011, en la cloenda de la legislatura i comiat del portaveu del PP, a qui el popi partit havia decidit no reincorpora a les llistes.
psc-grup-municipal-2007

12 comentaris

Feu un comentari
 1. Enyorat PSC / gen. 29 2013 15:27

  “L’autoritat, doncs, és una força moral que cal guanyar-se d’alguna manera ètica.” (Hannah Arendt). Algú de la seva confiança podria explicar a Manuel Bustos el significat de “força moral” i “manera ètica”?

 2. josep gambús / gen. 29 2013 13:19

  Estil bustos = prepotencia, populisme, demagogia i molta, molta vehemencia (força impetuosa, ardor violent. Diccionari de la llengua catalana). MOCIO DE CENSURA, JA.

 3. Llibert / gen. 29 2013 10:43

  Ja només parla de fets menors, no entenc com pot refusar l’obsequi d’una agenda o una panera i, en canvi, el mateix comportament ètic no li impedeix convidar a casa seva un empresari que, oh, meravella, resulta que aconsegueix una adjudicació d’obres; tampoc té cap problema ètic per convidar un jutge (sancionat) al Liceu, a casa seva, a l’hotel…

 4. Joan Sallarès / gen. 29 2013 8:32

  No sóc jutge però sóc de sabadellenc, em pagarà Manuel Bustos l’entrada al Liceu per a mi i la meva parella?

 5. Sabadellenca Emprenyadíssima / gen. 29 2013 7:14

  Després de seguir l’entrevista del Bustos a l’Àgora i llegir els tuits que m’han fet arribar dels regidors J.C. Sánchez i Montserrat Capdevila, definitivament il Capo és incompetent però la resta el segueixen de ben prop. Lamentables, un en directe i altres mitjançant la lectura de les seves opinions, trio calavera autèntic, una tristissima imatge per la ciutat.
  Dimitir entra en el seu cervellet? Penso jo que si cap dels regidors imputats ha dimitit això diu molt poc en favor d’ells i molt també de la força real d’il Capo entre els seus. Deplorable.

 6. J.C. Sánchez / gen. 28 2013 21:30

  Si el senyó yutye Bermejo no ho impedeix, esperu que l’oposissió democràtica de la ciutat faci alguna cossa perquè un servidó cunservi aquest càrrec que represento amb tant urguy.
  Quien va a Seviya pierde su silla y a mes los amigus no són para siempre, se poden canviar depenén de los interessos

 7. Senyor Miquel / gen. 28 2013 21:23

  De porc i de senyor se n’ha de venir de mena, així i tot, la vida ensenya a qui vol aprendre però el Bustos no vol aprendre sinó donar lliçons. Qui l’ha de seguir? Doncs només els llepaculs, interessats en xupar la mamella que entre tots inflem.

 8. Escaldat Sabadelli / gen. 28 2013 19:40

  Ja ho pots ben dir, ja. si no plega pel cas Mercuri podria fer-ho per dignitat, per no saber escollir el seus socis ni…

 9. Terrassenc Feliç / gen. 28 2013 19:19

  Almenys en Navarro quan surt a les teles i ràdios no parla en nom de Terrassa, que ho va com a primer secretari del PS(c?), però els sabadellencs heu de patir aquest individu que sense el nom i l’ajuntament de la vostra ciutat no fóra ningú, ahhahahaha hahahahahahahah

 10. Sabadellenc Emprenyat / gen. 28 2013 17:48

  BER ME JO, BER ME JO , BER ME JO…!

 11. L'Avi Culer / gen. 28 2013 15:15

  Quan penso en la campanya del zoo encara ric i ploro en comprovar el volum de les galtes que té, ell i els seus regidors de pa sucat amb oli. A part d’explicar foteses tipus multes i feina fills, parlarà d’alguna cosa interessant? No, mai, és incompetent

  • Chris / gen. 21 2014 18:33

   Susriiprng to think of something like that

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: