Vés al contingut
Setembre 11, 2011 / scapix

DIADA, 2011

 

«…Retorno adjunt a qui de dret pertoqui el prospecte de l’homenatge a Xavier Regàs que acabo de rebre. El meu gest no vol tenir res d’ofensiu per a ningú. Però és perfectament explicable. Jo parlo correctament set llengües. Nogensmenys, els documents bilingües catalano-castellans no els entenc. I quan dic que no els entenc, vostès ja m’entenen. Vull dir que els entenc massa.

En efecte. Impossible de complir amb la sentència de mort contra la llengua catalana dictada ara fa 33 anys, el bilingüisme ha esdevingut una de les armes predilectes dels enemics de Catalunya. Del que ara es tracta és precisament d’això: fer de la nació catalana una “región” bilingüe amb un “idioma oficial único”. Dit d’altra faisó: fer dels catalans un poble híbrid, mansoi i amant de la comoditat: llana i pell d’anyell i veu (bilingüe) de cabrit. Davant d’una situació semblant, el meu refús és total, categòric, irreversible…» (Eugeni Xammar, Carta, 1973)

 

Amb l’excusa d’enfortir la nació espanyola esborren de passada la nostra, com demostren els fets i sense escrúpols personals de cap mena, aquest i no cap altre és l’objectiu primordial del seu projecte, amb intenció d’anar ràpid i de soca-rel si no ens hi oposem. Que cadascú cerqui les raons que vulgui –emocionals, econòmiques, justícia social, respecte, humanístiques, ètiques…– perquè cada vegada a més persones, de motius per aixecar el vol, ens ens sobren més i més.

3 comentaris

Feu un comentari
  1. El Nét Culer / set. 14 2011 0:40

    JA n’estem tips que li encolomin al Guardiola la feia que no li pertoca. El Pep fa la seva feina i molt bé, la resta no li pertoca, però a manca de millors alegries i millors polítics és un succdani, bo però succedani. I això de la medalla està molt bé, però el FC Barcelona ho pagarà…

  2. Deperta Ferro / set. 11 2011 22:30

    Falten polítics valents, d’acord, però nosaltres tenim molta feina a fer i cal que la fem perquè queixar-nos del polítics i prou no val. A la feina…!

  3. Vicent / set. 11 2011 10:50

    Això del Xammar és de 40 anys enrere i re sno ha millorat més aviat al contrari. On nosaltres veiem un munt de problemes, els espanyols només n’hi vuenen un de principal, els molesta que parlem català.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: