Vés al contingut
Abril 20, 2011 / scapix

MISSIÓ IMPOSSIBLE

El Tribunal Constitucional espanyol ha tombat la possibilitat real d’apostatar. Segons es desprèn dels raonaments que emet la institució, amb el dictamen s’avala el manteniment a l’Església de les dades, llistats i relacions de les persones que en el seu moment van apostatar.

He mirat la web de la Conferència Episcopal –només es pot llegir en espanyol–, he anat al cercador i he sol·licitat «apostatar» i tots els seus derivats. Resultats, zero. Només m’he entretingut al lloc el mínim temps possible  ja que les imatges del seu president i la del portaveu de la colla m’evocaquen –segurament sense motiu– inconeguts malfactors, alguna cosa així com mafiosos i pederastes. De seguida que he pogut i per veure si en treia l’entrellat he intentat refugiar-me a la web del Tribunal Constitucional –no l’he pogut llegir en català però sí en espanyol, anglès i francès–, entre d’altres conclusions, n’he tret que els cal algun bon dissenyador de webs, és avorridíssima i lletja de no dir, i que si els arribessin els diners també podrien llogar traductors de català, basc i gallec. Només són idees senzilles i barates (bé, algun centimets, però segur que per això els trobarien amb facilitat extrema).

Fa anys vaig demanar els papers necessaris per apostar, els guardo per casa però no sé ben bé on paren ja que, avorrit amb la de tràmits que m’obligaven a fer, vaig pensar que encara hi acabaria perdent la salut. No ho posen gens fàcil, potser perquè així, mentre no ens esborren, aconsegueixen més diners de l’estat.

Marqui el que marqui a la ja famosa casella de la declaració de renda, ningú no m’ha assegurat mai que no destinaran els meus diners al que específicament nego, és per això que ara m’alegra tant no haver complimentat els fulls de la meva apostasia, ja que estic segur que el meu cas no mereix ser tractat com una excepció de les seves particulars normes.

Ah, i gràcies a no haver emplenat  la falsa paperassa que donen em queda el convenciment que, des que tinc ús de raó, aquesta colla de fanàtics no m’ha fet perdre més temps.

PS que tinguin una bona Pasqua, que deslliurin els seus fidels de la Quaresma perpètua en què pretenen tenir-los i, pel que fa a mi, quan els necessiti demanaré un rendez-vous amb el pare Manel, més que res perquè ja no se’l consideren gaire seu.

6 comentaris

Feu un comentari
 1. Tio Pep / abr. 21 2011 17:46

  Lebowski:
  Això d’Els Pastorets és literatura (i infantil…), la realitat és completament diferent, aquí no sempre guanyen els bons, més aviat el contrari, les forces malignes sempre han tingut una bona acceptació en el món que ens toca viure.

 2. El Gran Lebowski / abr. 21 2011 15:15

  Qui ho havia de dir, el Madrid s’ha venut el club al dimoni Mourinho; és l’amo i senyor i allò s’ha transformat en un infern amb totes les conseqüències. Els banyetes dels àrbitres no s’atreviran mai més a expulsar un jugador seu; potser sí que ens cal una mica de fe en Els Pastorets, on sempre guanyen els bons.

 3. El Nét Culer / abr. 21 2011 14:21

  Segurament Mourinho és devot de totes les verges i sant de l’Església, tots prediquen allò que no creuen i menteixen més que parlen.

 4. Desperta Ferro / abr. 20 2011 15:41

  Espanya s’esvera i critica els signes identitaris bascos i catalans però a l’hora d’afirmar el propi nacionalisme no tenen límits. Promulguen lleis per penalitzar les suposades injúries als seus símbols (bandera, himne, corona… potser arribaran també a ofendre’s per si no us agraden els “callos a la madrileña”).
  Avui, en una acció pròpia de governs dictatorials, l’Espanya cavernícola posa, per davant dels criteris de salut, l’exposició dels símbols nacionals propis alhora que amaga la intenció d’apaivagar qualsevol manifestació lliure de rebuig i imposició d’aquests símbols.
  Que es quedin amb la seva església i el seu rei!

 5. Josep Antoni Duran i Madrid / abr. 20 2011 15:17

  Com va dir l’admirat bisbe Torras i Bages «Catalunya serà cristiana o no serà», és per això que envio la meva admirada vicepresidenta, Joana Ortega, a la canonització del Joan Pau II, perquè ens cal el suport del Vaticà per esdevenir més rics encara, els que creiem que aquest post és un sacrilegi.

 6. L'Avi Culer / abr. 20 2011 15:07

  Primer SORTU, ara ho intentaran amb BILDU, amb els polítics i capellans espanyols ens volen posar a tots dis el seu sac. Nosaltres només podem fer petites accions però potser que els que manen prenguin exemple, un munt de petites accions aconsegueixen grans fites:
  http://www.cronica.cat/noticia/SI_denuncia_la_Federacio_Espanyola_de_Futbol_pels_decibels_de_lhimne

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: