Vés al contingut
Març 19, 2011 / scapix

Fukushima, Harrisburg, Txernóbil i altres foteses

Sembla que la cosa es posa interessant i la tensió anirà en augment. Ho dic perquè s’ha confirmat que  alguns treballadors de la central japonesa han rebut ja ara mateix uns índex de radiacions molt més alts dels que permet els EUA per a qualsevol treba-llador en una central nuclear del seu país. Esclar que això de permetre no sé ben bé quin sentit se li pot donar en cas d’accident, oi?

Segurament ara més que mai es reobrirà el debat entre partidaris i contraris d’aquest tipus de font energètica. Durarà quatre dies o el que duri l’hecatombe, ja ho vam veure a Txernóbil i, més tard i amb danys menors, a Harrisburg.

No pretenc ara i aquí esgrimir cap dels sobrats motius pels quals sento repulsió per les nuclears i no puc estar de fotre-me’n, dels que per defensar-les evidenciaven la qualitat del producte obtingut com energia neta. Més repulsió sento encara per aquells que en decideixen les construccions i funcionament i ens n’han intentat escampar la dependència per un futur que no ens han preguntat com volem però que s’atreveixen a decidir-lo per tots. És la mateixa gent que qualifica el que ha passat al Japó com una «catàstrofe natural» alhora que estalvien dir-nos els beneficis particulars que n’obtenen o pensen obtenir-ne, amb l’energia nuclear.

Les catàstrofes i calamitats naturals són ells, perquè no s’adonen que la natura és precisament Natura i ja deien els nostres avis que no ens és permès d’imposar-nos-hi fins que, almenys, no en tinguem capacitat. Sempre, però, com a l’escola, hi ha els que es passen de llestos.

 

Les foteses, les de sempre, mentre ens tenen entretinguts amb el Japó, suprimeixen un nou reglament d’ús del català, ara a Girona, la vicepresidenta del Govern no es fa responsable del propi currículum, prometen l’eix Medietrrani per al 2020 –segurament superaran els anys de retard amb el TGV– i fem veure que ens ho creiem… Em divertia molt més Charlie Rivel i fins i tot amb les cançons de Gabi, Fofó i Miliki.

3 comentaris

Feu un comentari
 1. Mare Terra / març 20 2011 18:55

  Molt bé, les catastròfes “naturals” ni existeixenni han existit mai, així que deioxem de fotre’ns a destruir més el planeta. La natura és i serà natura i els imbècils són els éssers humans, els que es diuen amb capacitat de pensar i raonar…

  • Saidon / febr. 9 2012 5:55

   Pau Vallejo eigrscué:Feu-me lloc que pujo al vaixell.Enhorabona Manel, bon article i engrescador. Gràcies!

 2. Joan Clos / març 19 2011 2:08

  La senyora Joana Ortega, com la majoria de militans i simpatitzants d’UDC, amb misses i diners es pensa que ja té el perdó diví per a tot, això que corri públicament el seu currículum i tingui la barra de dir que no és responsabilitat seva no cola… Per quins set sous ocupa, doncs, el càrrec que ocupa? De què més serà capaç amb responsabilitat seva? Jo em pensava que això només ho feia l’ínclit Roldan i l’alcade Bustos, però sembla que és un hàbit no té aturador.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: