Vés al contingut
gener 13, 2011 / scapix

JULIAN ASSANGE vs A. GONZÁLEZ-SINDE

JULIAN ASSANGE

Allunyant-se de l’interès per mantenir-se com a clàssic quart poder, la premsa actual s’ha convertit massa sovint en portaveu submís de voluntats polítiques i econòmiques. És per això que el tema Wikileaks s’ha d’interpretar també com una alenada d’aire fresc  que recorda al món periodístic  i a la ciutadania en general que els mitjans democràtics no haurien d’haver abandonat mai la independència per abraçar-se descaradament a beneficis sectorials particulars abans que als lectors.

Ara sabem que els interessos dels EUA en el tema ha arribat a influir en les decisions dels actuals polítics espanyols, els quals de forma matussera van enganyar-nos en el tema dels avions amb destinació a Guantánamo, en el tema de la mort del periodista José Couso a l’Iraq i aneu a saber quantes mentides més ens han volgut o voldran fer-nos empassar.

Amb la detenció de Julian Assange, encara que sigui fonamentant-se en un estranyíssim acte d’abús sexual comès a Suècia i amb una sèrie d’incongruències notables –tweets elogiosos emesos i posteriorment esborrats–, Europa intenta complaure els EUA, encara que sigui d’aquesta forma tan barroera. Francament una mica de pudor de socarrim, sí que en fa, oi?

No sabem l’abast ni els mitjans dels hackers de Wikileaks però sí que els agraïm el fet que hagin demostrat la voluntat premeditada de molts governs per enganyar els seus ciutadans. I quan els governs es permeten indiscriminadament entrar en les nostres vides de mil maneres diferents –filma-cions al carrer, escoltes telefòniques, intervenció d’equips informàtics, etc.–, els està molt bé que algú els retorni enmig de la cara la bofetada.

ÁNGELES GONZÁLEZ-SINDE

Fa anys que l’estat espanyol té transferides de forma exclusiva les competències en matèria de cultura a les comunitats autònomes, tanmateix manté el ministeri i, esclar, el responsable de torn bé s’ha d’entretenir d’alguna manera…

L’actual ministra, A. González-Sinde, es va esplaiar amb el tema de les descàrregues per internet, que en principi li venia derivat de la Llei d’Economia Sostenible, fins que a Brussel·les li van dir que el que pretenia –tancament de webs per la via administrativa– és del tot il·legal i, per tant, si s’ha de produir cal la preceptiva ordre judicial.

Durant el temps que porta al ministeri resulta incomprensible el suport a la SGAE, tot i més tenint en compte com aquesta institució barreja l’excés de zel amb una bona dosi d’usura i cobdícia. No neguem el reconeixement –econòmic, intel·lectual i moral– dels drets d’autor però aquest no ha de ser ni desmesurat, abusiu o impertinent, sinó adequat al moment actual. Amb la sentència de la UE sobre el cànon digital, aquesta senyora podria dedicar-se ara a obligar la SGAE al retorn dels diners que ha cobrat il·legalment, però molt ens temem que passi com amb els papers de Salamanca, pocs i amb retard.

Últimament han aparegut informacions prou fonamentades que relacionen la croada que du a terme contra Wikileaks l’amabaixada dels EUA a Madrid amb la feina de la Ministra, la qual cosa no ens estranya perquè, ben mirat, ¿no és aquesta la mateixa ministra que va tranquil·litzar el mateix ambaixador en el tema de la Llei del Cinema?

Des d’aquí enviem Ángeles González-Sinde a la gelera perpètua, on podrà entretenir-se les vegades que vulgui signant el Manifiesto por la lengua común o dedicar-se al que més li plagui mentre, això sí, deixa els consumidors tranquils i no els priva de la pertinent defensa democràtica quan algú com ella intenti agredir-nos.

16 comentaris

Feu un comentari
 1. Algú ho havia de dir / gen. 15 2011 12:52

  Els obsequis (pagant una mínima quantitat) que ofereixen els diaris el cap de setmana fomenten la competència deslleial, aquesta praxis hauria d’estar prohibida.

 2. El Gran Jordiet / gen. 15 2011 0:27

  Els mateixos que clamen contra tot perquè una votació internacional no ha atorgat la Pilota d’Or a un “espanyol”, és a dir, a Iniesta, Xavi era el succedani (un mal menor) no diuen res en contra que Mourimho, un altre no espanyol com Messi, hagi obtingut el premi al millor entrenador per damunt de Guardiola i, especialment, Del Bosque, millors entrenadors i persones que el portuguès. I si no, que ho preguntin al socis del Real Madrid: Com anaven abans que don Florentino despatxés Del Bosque argumentant falta d’imatge i projecció mediàtica? Ai, que em pixo!

 3. El Nét Culer / gen. 14 2011 23:51

  Programació TeleMadrid

  07:00 Santa Misa, sinopsis: uno de blanco levanta una copa…
  07:30 Cine Mudo: R.Madrid – Stade Reims / R.Madrid – Eintrach Frankfurth (posibilidad de cambio de rival en la programación si el jefe así lo prefiere sufrir)
  11:05 Cine Educativo: FC Barcelona 2 Manchester Utd 0 / FCBarcelona 4 Arsenal 1 (durante las semanas siguientes sólo variaremos los equipos ingleses, manteniéndose el primero de los equipos en el programa)
  14:40 Un Minuto de Reflexión, con Jorge Valdano
  15:00 Hablemos de Salud con Alfredo DiStefano
  15:45 Cine Infantil: El Rey Lyon
  17:45 FashionTV, con Guti y Cristiano Ronaldo
  19:15 Cine de Humor: Alcorcón 4 – R.Madrid 0
  21:05 Debate: Villaratos, Chorreos y Canguelos Varios, con Siro Lopez , T.Roncero, E.Inda, R.Gomez, A.Relaño, P.G.Caridad y T.Guasch, entre otros.
  22:00 Serie: Cuentamé Cómo Pasó, con Paco Gento
  23:00 Cine de Terror: R.Madrid 2 – FCBarcelona 6 / R.Madrid 0 – FCBarcelona 2
  02:30 Cine Gay: No te agaches en la ducha, con CR , Guti y Marcelo
  04:15: Documental: Vida y Obra de un Ser Superior, comentarios de E.Butragueño,
  05:30 Teletienda: Productos en oferta (300 millones de €), presentado por Florentino Pérez
  05:15 Estrenos cinematográficos: FC Barcelona 5 – R. Madrid 0 (liga, 2010-2011)

 4. Margalida / gen. 14 2011 22:23

  TORNASOL: no pateixis per la penya, alguns ens hem passat a fer comentaris a través del facebook, Twitter o simplement cliquem un like this post amb el compte Gravatar. Temps moderns… De totes maneres trobo excel·lent comprovar i llegir els comentaris que deixeu escrits aquí. Són d’una intel·ligència absoluta i em relaxen per la seva diversitat.
  I jo també trobo a faltar el comentarista Marià. Què li passa? L’heu fet enfadar o s’ha enfadat sol perquè no li feien cas?

 5. scapix / gen. 14 2011 20:14

  Per veure o TROBAR ENTRADES anteriors a les de la pàgina actual:

  a) al final de la pàgina, marge inferior esquerre, hi ha una indicació, «Older» –es veu poc però amb bona voluntat…–, cliqueu-la les vegades que us calgui.
  b) el calendari del blog (dreta) ressalta el dies en què s’ha fet una entrada; podeu fer córrer el calendari enrere i clicar allà on us interessi o sembli…
  c) Pel desplegable “Categories” (am tota segureta, més àgil que per “Cerca” si no se sap el títol)

  De res!

  PS un servidor encara està descobrint el wordpress i comet errades o se’n surt com pot. Com en tot, cal entretenir-s’hi… I obri-se un compte Gravatar també és aconsellable però això ja és cosa de cadascú.

 6. L'Avi Culer / gen. 14 2011 15:47

  Gol del 3 a 2 contra el Vila-real en fora de joc, gol de remuntada contra el Atlético de Madrid precedit d’una clara falta de Marcelo; perdonada l’expulsió a Cristiano Ronaldo…, que Déu ens agafi confessats perquè això pinta com el final sí o sí dels títols en competicions on s’enfronri el Barça i Madriz, malgrat els 5 – 0 o 2 – 6 i el que puguin venir.

 7. Homo Sapiens / gen. 14 2011 0:06

  ALGÚ HO HAVIA DE DIR i ALTRES: Nomenar NOMÉS dones com a ministres joves ja és en si un atac a la igualtat i també a la intel·ligència.

  • Paquito / gen. 25 2014 23:44

   Just cause it’s simple doesn’t mean it’s not super heulplf.

 8. Long John Silver / gen. 13 2011 23:45

  Algú ho havia de dir: Ser ministre/a o alt càrrec de la política avui no dia no prestigia ningú, excepte una bona colla de pilotes professionals, així que millor que posin dones guapes i si pot ser amb poca roba i si volen fer el mateix amb els mascles que ho facin, no sigui que ens acusin de fomentar novament la guerra de sexes.

 9. Àlex H.B. / gen. 13 2011 21:44

  Algú ho havia de dir: Per què es pensen que estan bones i així ens distreuen dels disbarats que cometen els uns i els altres?

 10. RM / gen. 13 2011 20:23

  Penjaré la cita d’aquesta setmana a la feina, hi ha algú a qui li pot anar molt bé!

 11. Administrador / gen. 13 2011 20:11

  FUTBOL: M’han fet arribar aquesta informació:
  http://es.eurosport.yahoo.com/futbol/ruben-uria/article/18545/
  Després de llegir-la, continuo apostant que la lliga serà pel Madriz… I és que tres anys de sequera no els aguanten a la meseta, malgrat que aquí amb la dictadura franquista i amb el rodet del PP en vam passar molts més. Això sí, el trasvassament del bon joc no l’aconseguiran, ni amb el seu planter (?!), ni pagant.

 12. Algú ho havia de dir... / gen. 13 2011 20:03

  Per què només es nomenen dones com a ministres joves?

 13. T. Bernes / gen. 13 2011 19:55

  Sí, sí els hackers a sou potser feu la feina però de moment a qui enjarjolen és a ell.

 14. Lisbeth Salander / gen. 13 2011 13:15

  Estic fins els ovaris del capullo del Julian Assange!!! Ell dóna la cara mentre els altres fem la feina de veritat!!

  Per cert Scapix, molt bo aquest canvi d’imatge. Ah, sàpigues que et vigilo de prop…

Trackbacks

 1. SGAE– EXTRACTO DE POLLO LATA « joan escapa –scapix–

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: