Vés al contingut
Desembre 9, 2012 / scapix

LA FI DEL CAGANER

Com de costum, per aquestes dates aprofito per desplaçar-me a les distintes fires i parades de Santa Llúcia que hi ha escampades pel país. No falto gairebé mai a la de la Sagrada Família, de Barcelona, on aprofito per saludar coneguts i artesans diversos.  Allà mateix comprovo com allò que fins fa uns anys era concebut com una tradició que permetia recaptar uns ingressos més que merescuts a bons artesans s’ha transformat en una guerra comercial on el més perjudicat és, com sempre, el client i públic en general.

IMG_0687Des que la premsa s’interessa pel tema caganers, podem afirmar sense temor a equivocar-nos que el tema s’ha popularitzat en la mateixa proporció amb què la desinformació ha augmentat. Teles, ràdios i diaris ofereixen novetats tan antigues com el que portem de segle, esclar que el tema de la informació periodística és un tema en regressió total, i és que poques vegades una gran part de periodistes va més enllà del que es troba per internet i rarament confirmen la informacions que hi obtenen.

Els artesans d’avui dia, afortunadament, no tenen res a veure amb la vella imatge més pròpìa del segle XIX i primera meitat del XX que d’ells s’explica en llibres i enciclopèdies. Avui dia fan ús de les noves tecnologies i arriben a la primera allà on els interessa. I no cal  dir que el progrés no hauria d’obstaculitzar les relacions entre productors, es tracti d’artesans o d’industrials de l’ordre que sigui. I és que a la fira de Santa Llúcia de la Sagrada Família, enguany, un advocat i un notari s’han presentat a la parada d’un artesà per reclamar-li la retirada de les seves figures de jugadors del Barça donat que l’empresa que els enviava n’ha aconseguit aquest any el drets amb el FC Barcelona. I què carai hi pinta, el FC Barcelona? Pel guany que en traurà, no paga la pena tenir els artesans del fang  emprenyats! Considerant, però, que el club està des de fa dos anys a mans d’un grup de depravats, és possible que per un plat de sopa calenta de farigola s’hagin venut al primer postor.

17 comentaris

Feu un comentari
 1. Perjudicat de la Selva / des. 12 2012 21:41

  Interpeto A.M. Pla? Aquesta senyora s’ha transformat, no en té prou amb empitjorar la seva producció amb el cagarro del ‘”caganer.com” sinó que se li acaben les idees perquè copia de tothom.

 2. L'Avi Culer / des. 12 2012 8:50

  Sandro, què espereu d’aquest mitja tita? Recordeu el merder de l’any passat amb les mones de Pasqua? Aquest es pensa que el club és seu, va intentar carregar-se i desprestigiar el que va ser millor presdient de la història del club i ell no gastarà ni un euret en res per por. El pitjor exemple per als catalans d’avui i del futur

 3. El més petit de tots / des. 10 2012 19:54

  caganer.com fa uns caganers que semblen maons

  • Abilio / gen. 21 2014 1:44

   Undeniably believe that which you settad. Your favorite reason appeared to be on the net the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people think about worries that they plainly don’t know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 4. Lluquet i Rovelló / des. 10 2012 15:25
 5. Fredo / des. 10 2012 11:03

  Pas passeu pena, sóc a Las Vegas, arribo demà i proposaré al Daddy que parli amb el consigliere. En Tom Hagen segur que trobarà la manera de traquil·litzar tothom. Li proposaré que enviï Clemenza per pactar una reunió com més aviat millor amb la resta de famílies. Hem d’acabar amb els pactes que tenen el Sandro com a protagonista d’alguna de les parts, aquest és un dels mals, això està viciat d’origen.

  • Justine / gen. 20 2014 22:45

   Fairly a exciting looinkg through, i have to confess that. I don’t know why, yet soon after i browse through the article on Model per a imprimir en 3D | Fab Products 2011 i actually began to develop into a few nostalgic inner thoughts, ancient style. I gonna take my day off from work right now and will view again. All of this ancient elegant My Lord, My Lady reminds me to the good ole times when the world appeared to be more normal and respectful then those days.

 6. Santino / des. 10 2012 9:18

  El problema, papa, és que el caganer.com fa unes peces horroroses, tot i amb això, semblen disposats a acaparar el mercat, i això podria provocar de nou una ‘guerra de famílies’, sembla que els Tattaglia estarien interessats en entrar en el negoci de caganers… Si els Corleone no impedim la guerra, la cosa podria acabar amb una nova Nit de Sant Valentí.

  • Rahul / gen. 22 2014 4:33

   Excellent consider, I in words of one saybllle agreed this exact on top of a new colleague who was simply burden fairly research in that. With they merely purchased me lunchtime because I ran athwart it regarding him grin For that reason reasonable, i’ll rephrase that: Thanks pertaining to lunch! Whenever you’ve an unbeaten government you’ve got a dictatorship. by Bother Azines Truman.

  • adjustable life insurance / oct. 21 2014 11:44

   I’m grateful you made the post. It’s cleared the air for me.

 7. Michael / des. 10 2012 8:29

  Dad, ha passat el de sempre, que Sandro l’ha cagat, ara amb uan aliança innecessària i d’un mal gust notable. Ha arribat a un acord d’exclusivitat amb caganer.com, per peces relacionades amb FCBarcelona. Caganer.com envia notari –amenaces jurídiques?– a qui els sembla que els fa la competència…

 8. Vito / des. 10 2012 0:39

  Cosa è successo? But was happened?

 9. Caganer ploramiques / des. 9 2012 23:25

  Jo abans també comprava caganers d’Anna Ma Pla però ara ja no saps quin són seus, quins del cunyat, gendre…i per comprar les peces grans sense cap més pretensió que les de sortir a la tele i fer-se famosa no sé si val la pena.

 10. Isabel / des. 9 2012 22:08

  A mi no m’agraden aquells caganers tan grossos dels Alós-Pla, tots els personatges semblen fets amb el mateix motlle!

 11. Llúcia / des. 9 2012 21:36

  Sandro Rosell, Bartomeu, Freixa, Faus… transparència zero. Després d’embolicar el soci amb el tema Qatar, que si la Foundation que si Airways, ara ser l’origen de la picabaralla entre artesans autòctons els deu semblar un joc de Nadal més. Carbó i només carbó mereixen!

 12. Caganer Emprenyat / des. 9 2012 21:19

  Els de caganer.com aviat sortiran a Sálvame, Tele5… Si ressuciten amb nous projectes i velles idees els tornarem a visitar.

 13. Culer Malallet / des. 9 2012 20:02

  Si hi ha el Sandro per entremigsegur que el merder hi és assegurat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: