Vés al contingut
Novembre 13, 2011 / scapix

SI AVUI FEM VEREMA DEMÀ FOLLAREM

Segurament l’entrada del verb fer és una de les més completes als nostres diccionaris. Anem a fer benzina o a fer un vol, cal que ens fem lloc a determinats espectacles o en la vida, som d’un equip de futbol, tot i que alguns –si no n’eren– se’n fan i, de vegades, fins i tot fem tard als llocs. Diríem que si fa no fa atorguem a fer una multitud d’usos gairebé indescriptibles i, de fet, massa vegades ens deixem entabanar fent el que els altres volem que fem.

Arran d’un programa d’El Convidat (vídeo), Quim Monzó va retreure a l’Albert Om que aquest utilitzés l’expressió «fer sexe», expressió que d’un temps ençà sembla haver calat entre els més joves i alguns no tan joves. A la xarxa es generaren els corresponents debats, com sempre, alguns més reeixits que altres. I és que el llenguatge és una eina viva i com a tal canviable, ara bé, si aquesta premissa no justifica de cap de les maneres l’hegemonia d’unes llengües per damunt d’unes altres, encara menys hauríem de permetre que en un tres i no res, d’aquí a quatre dies, la globalització i les traduccions del Google substitueixin els criteris filològics de l’IEC, en el nostre cas, o la tradició més acurada, precisa i fidedigna.

Ningú no dubta que per fer sexe l’Om es referia a una de les accepcions concretes de follar, cardar, penetrar, copular, fotre, endinyar, boixarxinar, gitar-se, fornicar, fotre un clau…, fins i tot, a fer l’amor o fer l’acte sexual, ambdues expressions tan perfectament entenedores i tradicionals com, per eufemístiques, absurdes i horribles a parer de molts.

Argumentaran els menys sensibles que el plaer no passa pel verb, però costa de creure que anar a fer la migdiada i un bon clau o una bona cardada (cliqueu en cas de dilema) sigui el mateix que anar a dormir i fer sexe.

6 comentaris

Feu un comentari
 1. Supporter / des. 3 2011 0:48

  Jo encara diria més, no només calien unes il·lustracions com aquestes sinó que esperem que sigui l’inici d’una nova època.

 2. Trempat / nov. 27 2011 21:24

  Post tractat amb molta profunditat, i molt ben il·lustrat amb obertura de noves possibilitats, en temps de crisis feia falta.

 3. La Magdalena / nov. 15 2011 19:35

  En pocs dies hem passat de la depre tardorenca als fogots del pecat de la carn?

 4. El Defensor de l'Administrador / nov. 14 2011 10:41

  Per al xerraires d’ahir, cal una disculpa davant el nostre administrador:

  http://dlc.iec.cat/results.asp?txtEntrada=follar&operEntrada=0

  així que mutis el que el vau criticar. Una vegada més tenia raó, així que acceptarem la penitència que ens posi

  • scapix / nov. 15 2011 0:20

   Ep, gràcies però no calia, eh? Em defenso sol i sé el que escric. La penitència va implicita en la ignorància (l’enllaç que poses el tenies JA AL POST…)

 5. Anònim / nov. 13 2011 20:02

  El Joan Barril de fer l’amor en diu “estimar-se”…

  Jo també t’estimo
  http://jotambetestimo.wordpress.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: