Vés al contingut
Mai 20, 2011 / scapix

ACAMPADES

Tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres. (Joan Fuster, Sueca, 1922–1992)

El fenomen del moviment 15M, Indignats o sigui quin sigui el nom amb què passarà a les hemeroteques, malgrat les causes que el provoquen és un motiu d’alegria. I així ho demostra el fet que persones de totes les edats i condicions defensen els joves que s’han plantat enmig de les nostres places.

Calia ser molt innocent o ignorant per no predir l’efecte de la bombolla immobiliària –quants pisos buits i edificis inacabats ens han deixat! –, amb la mateixa certesa, doncs, sabíem que el sistema no suporta que una generació sencera, i molt preparada, vegi negats els seus horitzons de futur, es trobi abocada a acceptar feines mal remunerades en condicions que ni l’extrema supèrbia i usura d’alguns patrons, camuflats en societats diverses, pot justificar. El nivell d’estalvis i de renda d’algunes famílies permet encara –i cada cop menys– la protecció dels propis fills però això no justifica que aquests s’hagin de quedar braços plegats.

Raons per a la indignació i assenyalar culpables n’hi ha de sobres i arriben des de tot arreu. Només aquells que es creuen capaços d’opinar de tot i a tot arreu poden ignorar la realitat. Els polítics mostren un dubte imprecís davant l’allau de concentrats, els jutges campen per la seva banda i col·laboren més que mai en el desprestigi de la política, la Junta Electoral dicta prohibicions incomprensibles… Algun/-a eurodiputat/-ada dels que fa ben pocs dies va votar pel manteniment dels seus viatges en primera classe hauria ara de tenir el valor de presentar-se enmig dels concentrats i explicar-los de veritat a què es dediquen i com viuen; amb la de casos de corrupció activa i passiva –duplicitat de sous públics, jubilacions previstes…– que suportem, no s’adona la classe política que la protesta és també contra la seva postura ètica? Fa tants anys que manen que segurament es pensen que som idiotes, que el país és seu i que són amos de tot i de tots. Al nord d’Àfrica fa uns mesos reclamaven democràcia i se n’alegraven, que no oblidin que aquí el reclam és similar però amb matís: més democràcia real. Perquè estem contra la seva endogàmia, contra la seva egolatria i contra la seva incapacitat absoluta per solucionar qüestions més enllà de l’àmbit particular i perquè han permès que el nivell de desigualtats augmenti en favor d’una minoria cada cop més privilegiada i més minoritàra.

Com deia al principi, el que esta passant a les nostres places és un motiu d’alegria: hi ha gent que té por altra gent, però, perd la por.


6 comentaris

Feu un comentari
 1. Pessimista / maig 21 2011 14:00

  Quan trigarà la policia a infiltrar-se entre els concentrats i esbombar-ho tot per acabar amb les il·lusions?

 2. Desconfiada / maig 21 2011 13:33

  Tot i les dificultats i que l’origen a estat a Madrid, em pregunto quines quines dinàmiques i hashtags predominaran

  a#spanishrevolution?

  #catalanrevolution?

  #catalanDevolution?

  #finselscollons

 3. Esperança / maig 21 2011 10:47

  Si el sistema és una merda, arremanguem-nos i construïm-ne un altre, però que ens deixin fer-ho (ni amenaces de jutges ni polítics enquistats). El vídeo demostra que no és fàcil, ja que acaben maneguant-s’ho a favor dels de sempre i no posen fàcil (propaganda, aparicions als mitjans…) l’accés a noves propostes:

 4. Marià Brunet / maig 21 2011 10:17

  Gràcies, Raül, pel comentari deixat en aquest blog, comparteixo la teva reflexió i, com no, la frase d’Einstein, aquest home segurament era un boig genial!!!!!!!.

  Joan, què vols que et digui? tu ja hem coneixes, saps el que penso, faig i dic, per tant a mi no m’has de convençer de res, ans el contrari penso que jo us he convençut a vosaltres i al final es farà la llum de la LLIBERTAT TOTAL !!!!!!!.

  “PARA LA LIBERTAD SANGRO, LUCHO, PERVIVO…”

 5. Joan / maig 21 2011 10:10

  Comencen a sortir crítiques negatives amb l’acamapada, deu ser que tenen por de perdre l’estatus quo actual que els manté, i molt bé per cert. Una exconsellera amb molts anys a la política la troba “anacional”, què carai han fet amb 30 anys d’autonomia? Què carai han fet d’ençà la manifestació del 15J? Si no som un estat independent la culpa és dels joves també o del que han “construït” ells en 30 anys?
  http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/197487

 6. Raül / maig 21 2011 1:47

  Des que l’home és home, fa milers i milers d’anys, ha existit una lluita innata per evolucionar i progressar. Hem sobreviscut a glaciacions, a sequeres, a migracions quilomètriques i guerres centenàries. Hem arribat a inventar la roda i el foc. Hem inventat vacunes miraculoses i fins i tot hem tocat el cel infinit. Molts van arribar a ser cremats durant la Inquisició per defensar unes idees i altres van morir cosits a trets davant d’un mur. I tot això per acabar asseguts a un sofà veient la televisió …
  PER AIXÒ ET DEMANO QUE APAGUI LA TELE I ENCEGUIS LA TEVA MENT !
  «Els únics que realment poden canviar el món són els bojos que somien amb fer-ho.» (A. Einstein)

  QUAN: 20 i 21 de maig, 2011
  HORA: 21:00 h
  LLOC: plaça de Catalunya, BCN
  MATERIAL: No oblidis la teva cassola i un bon estri per fotre-li bons cops.

  «Pots conèixer la història o formar-ne part»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: