Vés al contingut
Abril 1, 2011 / scapix

VAGA

«La llibertat, la justícia i totes les causes nobles tenen molta gent al món que les defensa; però Catalunya només ens té els catalans» (Lluís Companys)

 

Vicent Partal fa una crida des de l’editorial d’avui a Vilaweb a un nova versió del tancament de caixes. Motius n’hi ha de sobres. En seria més que suficient el fet que la ministra espanyola es negui a pagar el que deu, d’acord amb el que va pactar tot just  fa un any, més encara quan des de fa anys mai no han pagat ni invertit el que corresponia i havien acordat.

En uns moments en què el país es troba en una cruïlla històrica, avui més que mai, la responsabilitat del governants hauria  aprofitar al màxim les oportunitats que beneficiïn més els ciutadans; i  així és o hauria de ser per responsabilitat pròpia i la de les generacions que ens han de seguir. Vivim un temps en què no cal cercar independentistes en reunions clandestines o reductes llòbrecs, l’empeny que posa Espanya en la qüestió catalana fa que l’alliberament nacional sigui avui un sentiment que creix com els bolets a la tardor –el juliol passat en vam tenir una bona mostra–, i si no únicament pel sentiment, a ningú no se li escapa que la cosa ha de petar pels diners. El temps és més que arribat, no ens cal esperar ni en tenim motius.

Jordi Pujol ja ha dit la seva i, en una acció que l’honora, ha reconegut que el seu trajecte polític a la llarga ha resultat un episodi del tot incomprès, una feina en va, almenys comprovats el ressò obtingut amb seus interlocutors mesetaris. Em pregunto, però, quin cas pensen fer els actuals polítics a la proposta –simple i factible–del director de Vilaweb. Bé, algunes respostes ja me les conec, els diputats del PSC a Madrid continuaran mostrant-se cecs i muts, com els cadàvers polítics que són des de fa anys; la clepsa més visible d’UDC, aferrada al  ja s’ha desmarcat de l’interès general, negant-se a votar en la consulta Barcelona Decideix, mentre segueix aferrada al rosari d’una fe molt particular; a ICV hi ha de tot, com a CDC. PP i Ciutadans seguiran com sempre, tot i que , ni que sigui per interessos partidistes, la senyora Camacho diu ara que està d’acord amb «plantar-se».  Sempre és bo rectificar…

És el moment de les grans aliances, cada vegada som més a prop del 68 diputats que es necessiten per fer el salt. A BCN sembla que s’ha iniciat un pas ferm en aquest sentit, ara cal que abandonem els egoismes, els interessos particulars, les vanitats i els incompetents enlairats.

13 comentaris

Feu un comentari
 1. Los jueves, paella / abr. 8 2011 16:38

  Entre tants cuiners i cuineres mediàtics, tantes escola de cuina i tanta propaganda que els fan, aquest serà aviat el país d’un immens restaurant d’alta cuina però buit de comensals

 2. Barceloní emprenyat / abr. 8 2011 13:13

  L’Hereu boicoteja la consulta a Barcelona Decideix perquè assoleix molts més èxit que el seu referèndum per la Diagonal? Pobre home…

  (Sé que aquest comentari tindria més sentit en el post anterior però algú em va dir que sempre a l’entrada actual)

 3. Raül / abr. 7 2011 17:31

  Completament d’acord, el canvi vindrà pel tema calés i benvingut sigui. Ara cal només que se’n convencin els que encara dubten, es considerin amb la nacionalitat que es considerin. Hi som a prop.
  PD Sandro dimissió!

 4. C. Freinet / abr. 7 2011 17:12

  Quan alguna cosa es fa oficial, sigui de l’àmbit que sigui, adéu-siau progrés. En l’ensenyament i/o educació, qui collons els demanava d’oficialitzar això de la «Ciutadania», el treball per «Projectes», les «competències básiques»… Ara sí que l’han cagat perquè els que ho feien ho han avorrit i els que no se n’assabentaven mai de res continuen igual de rucs, només han adquirit el vocabulari, no el contingut.

 5. M. Montessori / abr. 7 2011 16:54

  amb la quantitat de problemes que hi ha a l’ensenyament obligatori i la Consellera ho pretén salvar tot amb una única mesura: l’uniforme. Si es pensa que em això resol el que molts alumnes vagin i s’estiguin als centres com aquell qui està al sofà de casa…
  Irene Rigau, DI MIS SI Ó

 6. Cíber / abr. 5 2011 20:33

  Últimament tothom s’apunta e les xarxes socials, ja us ho trobareu, ja. En aquests espais la gent es despulla amb una facilitat que espanta, mentre que en tracte personal gairebé ni saluden

 7. El Nét Culer / abr. 5 2011 2:11

  Núria de Gispert és boja! No s’adona que els càrrecs de pa sucat amb oli que ocupen han deixat d’interessar-nos. No faltava encara aquesta prova de més per creure que a UDC de catalans i democràtics n’hi ha ben pocs. Tants anys a prop de Jordi Pujol i no han après res, ni el que l’ex ara mostra i explica. En un altre temps li haurien concedir el premi Espanyola del Año

 8. A 110 arribo tard / abr. 3 2011 18:42

  Partal, President
  Sandro, fot el camp
  Chacón, no tornis mai

 9. Desperta Ferro / abr. 3 2011 16:53
 10. ex PSC / abr. 3 2011 16:01

  Després de veure la reacció de Carme Chacón amb la dimissió de Rodríguez Zapatero ahir, es pot afirmar que la paròdia seva al Polònia és mínima, aquesta dóna és feliç amb un ós de peluix!

 11. Esperança / abr. 3 2011 12:51

  Artur Mas també ha votat, llàstima que ho hagi fet mig d’amagat i sense donar-li el relleu que es mereix el fet. En qualsevol cas, un nou pas endavant. El calb al què et refereixes ni votarà ni s’espera que ho faci, el millor que pot fer és apartar-se de la política, que ja el tenim molt vist i no deixa de ser…

 12. Català Emprenyat / abr. 2 2011 12:21

  Estic cansat d’haver-me de pagar una pòlissa d’assegurança mèdica –amb la qual tampoc no em lliuro d’esperes, encara que menys– perquè tal com està el servei mèdic públic ens cal, a sobre que em diguin que retallen els mitjans a la Sanitat… Ens han robat i encara només ajuden la banca. Cagonlamarequelshaparit!

 13. Xavier / abr. 1 2011 19:42

  En uns moments en què el país es troba en una cruïlla històrica???

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: