Vés al contingut
Juny 29, 2010 / scapix

SENTÈNCIA TC: THAT IS ALL, FRIENDS

Quatre anys, un tribunal deslegitimat que reordena la llei per damunt de la voluntat popular expressada en referèndum… S‘acabaran per fi els intents –ingenus o no però sempre unilaterals– de projectes federalistes.
Final del camí, i si no els agrada que es facin repicar. O dit d’una altra manera, encentem una nova ruta plens d’il·lusió i que, per a no res, ens ha de resultar estranya.

 

35 comentaris

Feu un comentari
 1. Volia dir que "a pesar del tema, no perdem el sentit de l'humor". Perdoneu-lo que es fa gran.

 2. Busqueu-me a Copenhaguen / jul. 10 2010 11:12

  No es podrà pas dir que, a pesar de la gravetat del tema, i això és molt sa!!! I aquesta tarda a la manifestació, no? Això sí, anem-hi ben hidratats…. Jo ja tinc penjada la senyera en aquest barri popular de Copenhaguen. De moment soleta, perquè només en veig algunes de "la roja", aquella que li agrada tant al jefe del bloc jajaja Però en fi, he llegit coses de la sentència i NO HO PODREM SOBREVIURE. Així que després de la mani em quedaré aquí per apuntar-me a la resistència… i si tot i així la cosa no funciona, no em quedarà altre remei que instal·lar-me definitivament a Copenyaguen.PS: Ah, Magdalena, el teu post és tan sintètic com expressiu…..jajaja, i a més tens tota la raó. I per descomptat que disposa com vulguis a Copenhaguen de casa meva (si és que hi ha cases d'algú)! Allà la gent és neta, noble, culta, rica, lliure, desvetllada i feliç…. (no tenen Tribunal Constitucional)

 3. Asterix / jul. 8 2010 8:24

  Són bojos aquests espanyols! A veure si ens passarà com en el còmic i només ens quedaran alguns llogarets —Arenys de Munt, el Port de la Selva…— on sentir-nos còmodes

 4. Lluís Llach / jul. 7 2010 19:06

  SOMNIEU. És clar que sí, somniem constantment. ESPEREU MASSA. És clar que sí, ham après a esperar i ho esperem tot. VOLEU MASSA. És clar que sí, volem massa, més, tot, àvidament. TENIU MASSA PRESSA. Sí, és clar que sí, caminar, arribar, recomençar, tenim pressa, molta pressa. SOMNIEU. Sí inevitablement, el somni d’avui com possibilitat del demà. ESPEREU MASSA. És clar que sí, i no ens fa cap vergonya ésser esclaus de l’esperança. VOLEU MASSA. És clar que sí, és el nostre dret rabiós, i encara més el nostre deure. EXIGIU. És clar que sí, apassionadament o amb tristesa.http://www.vilaweb.tv/files/201007/07_SOMNIEM/SOMNIEM.mp4http://www.lluisllach.cat/

 5. Vicent Sanchis / jul. 7 2010 18:27

  Òmnium no s'inventa el lema ja que es va acordar en les primeres reunions i tots els partits i organitzacions que convoquen estaven d'acord amb el lema. Aquest és el lema que van aprovar tots, fins i tot els que diuen que se sentirien millor darrera una senyera. En el seu dia, per part del PSC hi havia, a les reunions, Higini Clotes i Jaume Collboni.

 6. Jordi Pujol / jul. 7 2010 18:24

  Als envelats de festa major només s'hi posa la bandera i ja n'hi ha prou. En una manifestació d'aquesta mena hi ha d'haver un lema.Lògicament el president Montilla hi ha d'anar al capdavant, amb el lema.

 7. Frankfurt / jul. 7 2010 18:01

  Siguem seriosos. a) en els anys que porta governant el Rodríguez Zapatero no hagués pogut fer pedagogia si més no per restaurar l'ànim de Catalunya i els catalans en les seves relacions amb Espanya? Doncs, per què no ho ha fet, si a sobre ha incomplert amb nosaltres de dalt a baix i ha mantingut l'odi fomentat per PP? (R.: Per què ja li anava bé, perquè dels catalans només n'ha tret el lideratge, gràcies al seu moment, a l'il·lús del Maragall)b) el President Montilla i la seva colla de què tenen por? (R.:Les seves queixes a Espanya són tan fictícies i supèrflues que no s'aguanten per enlloc. Ara bé, donaran pel sac i aconseguiran el que no ha aconseguit el PP, dividir el país.

 8. La Magdalena (autèntica) / jul. 7 2010 14:10

  Montilla i els espanyolistes del PSC, a la Generalitat, Sandro Rosell, al Barça, Mas traient pit, però cedint com mai en les esperances de futur del país, l'independentisme cada vegada més nombrós però més escampat i la "roja" a punt de donar la campanada. Estem arreglats!Busqueu-me a Copenhaguen, quan hi siguis de veritat, troba-m'hi un lloc per a mi

 9. scapix / jul. 6 2010 21:11

  Amics, coneguts i saludats del blog,aquests dies vaig una mica ocupat i no tinc temps ni oportunitat per renovar el post. Pel que observo, però no és necessari perquè aneu generant opinions i comentaris. Això va bé però alerta amb els usurpadors/ores de noms… Mantenir el desordre habitual és feina de tots però no engreixem les disputes que fa temps vam ser capaços de deixar enrere.

 10. Busqueu-me a Copenhaguen / jul. 6 2010 20:06

  Ui, ui, ui…. que us veig a venir!!! Focs d'encenalls i després cadascú al seu negoci.No, si no us ho puc recriminar, però estalvieu-se els discursos. Menda lerenda us parla des d'un barri de Copenhaguen on sonen els cohets quan marca el Madrid o la Roja! Així que el tema el veig des d'un prisma una mica diferent. Hi ha feina a fer però, ailassss, tocant de peus a terra. Si no us interessa poseu-vos de tertulians en qualsevol medi, que us ho pagaran bé. Però si el que voleu de debò és mullar-vos per la independència cal anar dissabte a la mani (encara que no hi vagi el Xavier Bru de Sala) i currar-s'ho en el dia a dia, companys i companyes, mirant amb molta atenció el que fan els sociates que, ens agradi o no, tenen molts vots.Perdoneu que sigui tan poc purista, però els que els versos del Verdaguer ja els llegeixo en la intimitat!!!!

 11. LLOP ESTEPARI / jul. 6 2010 8:52

  CONTRA SUPÈRBIA, IGNORÀNCIA I, POTSER ENVEJA!!!!! INDEPENDÈNCIA !!!!!

 12. Escaldada / jul. 6 2010 8:17

  Tenim el President de la Generalitat més espanyolista que mai hi ha hagut, els mitjans informatius de major abast posicionant-se en favor del sotmetiment (El Periódico, La Vanguardia, algunes premses locals, Manuel Fuentes…) el Sandro Rosell que desfà la bona feina feta, un ensenyament obligatori que s'oblida de l'ensenyament de la llengua pròpia sota mil excuses…

 13. Àlex / jul. 5 2010 20:55

  El concert basc i el de Navarra encara són constitucionals? Ho pregunto perquè els catalans ens conformaríem amb alguna cosa similar però hem demanat molt menys i se'ns en han rigut als morros

 14. Joan Pere / jul. 5 2010 11:32

  Comentari de l'Antoni Bassas al seu bloc:http://blogs.3cat24.cat/primeraesmena.php?itemid=32917«…Sí, he vist la sentència. Des d'un punt vista del funcionament de les institucions,el TC ha fet el que havi de fer. Però, al mateix temps, des d'un punt de vista democràtic, les mateixies institucions han rebut un cop d'una enorme importància. Un estatut aprovat conforme a la llei, es a dir, votat al Parlament i a les Corts Generals, aprovat en referèndum pel poble de Catalunya i firmat pel Rei d'Espanya, acaba de ser declarat inconstitucional en part, gràcies pel recurs d'un partit essencialment interessat a guanyar el govern d'Espanya al preu que sigui a Catalunya. Sentir demanar ara concòrdia al president d'aquest partit, quan durant els mesos de redacció de l'estatut va recorrer tot Espanya recollint firmes en contra, amb l'espantall que Espanya es trencava, no pot moure mes que a una amarga tristesa. Sense oblidar els recurs presentat pel Defensor del Pueblo, i que el partit al que pertany el Defensor va presumir d'haver passat el ribot per un text tan assenyat com el que va obtenir l'aprovació … Un text tan temperat que els independistes al govern de Catalunya no val voler recolzar a l'hora del referèndum. Un text tan pactat, que, en efecte, no ha trencat Espanya en els 4 anys que ha estat vigent.Des d'un punt de vista polític, el TC ens acaba de posar per escrit el que ja sabiem: Espanya no es considera ni ens considerarà mai un estat plurinacional. Les limitacions a la consideracio del catala com a llengua preferent demostren que, tant en la versió centralista com en l'autonòmica, a Espanya creu només hi ha una llengua espanyola, que és el castellà. L'obessió en repetir el concepte de la "indisoluble unidad de Espana", que l'estatut no posava en questió, ho explica tot.He sentit que el President ha convocat el pais a una manfestació…»

 15. Pere Joan / jul. 4 2010 18:53

  NO DONEM MÉS PA A LES OQUES, Montilla, Chacón, Mas, Duran, Herrera i la resta, que no estem per més provatures. http://www.vilaweb.cat/editorial/3750313/aixo-acabat-xiquets.htmlAixò s'ha acabat, xiquets«02.07.2010Em preocupa de fer-me pesat aquests dies. Però, quan el president del govern espanyol diu que 'ací s'ha acabat' la reivindicació autonòmica, em resulta massa sorprenent que hi haja polítics catalans que insistesquen a dir que no. Que no l'han entès? Diu Zapatero que la sentència del tribunal constitucional ha posat el punt final al 'procés d'ampliació de la descentralització política' i al 'reconeixement de més identitat de Catalunya'. I per si n'hi ha que són durs d'orella i no l'han sentit, ho remata afirmant que la sentència 'dóna per acabat el procés de negociació de l'autogovern de Catalunya'. Es pot dir més alt, però no més clar. S'ha acabat, xiquets, s'ha acabat. Això és tot. Finito. Non plus ultra. Tenim sentència sobre la taula, tenim la ferma resolució del PP contra l'estatut i ara la del PSOE. S'ha acabat. S'ha acabat el procés de negociació de l'autogovern de Catalunya. Ho diu ben clar i s'entén. I contra el constitucional i el noranta per cent dels diputats del parlament espanyol encara hi ha qui pretén fer-nos creure que resta una darrera oportunitat. Que fem cara de babaus, nosaltres?»

 16. La Magdalena / jul. 4 2010 17:43

  Busqueu-me a Copenhaguen,queda menys d'una setmana per a la mani, a veure quantes ordres de PSOE més executarà el PSC-PSOE per boicotejar-la. S'hauria de plasmar fi dels intents federalistes d'aquests militants, però crec que per si algú no els havia descobert encara el llautó ara en tindrà oportunitat perquè més espanyolistes –i lamentablement anticatalà alhora– no es pot ser en aquest moment.Em pregunto si la Chacón deu estar a punt d'obtenir la desprestigada Creu de Sant Jordi aviat, oi? Una altra que li ha sortiti bé le negoci particular a costa de tots…Jo també proposaria el retorn definitiu dels parlamentaris catalans a Madrid, que abandoni l'escó, i –ho sé, encara més difícil– la renovació completa i absoluta dels actuals grups al nostre Parlament. Els que vulgui continuar que s'adscriguin a noves formacions. Sé què em diràs, Copenhagen, però, de tan senzill com és resulta ben complicat, anar a votar.

 17. L'Avi Culer / jul. 4 2010 16:28

  Sandro Rosell: les teves accions no per beneïdes per l'abat de Montserrat i per exposades en forma misericordiosa al President d'Extremadura deixaran de ser més innobles

 18. Busqueu-me a Copenhaguen / jul. 3 2010 17:41

  Magdalena,Em sembla que volem anar al mateix lloc, però per diferents viaranys.El teu és més optimiste, sens dubte. No deuries veure l'Agora de l'altre dia: l'Iseta reivindicant encara el federalisme i la negociació (???) i la Camats tres quarts del mateix. "Govern senser amb postura unànime?" Cony, no veus el que els costa madurar? Doncs mira, que es posin darrere la "senyera neta", però haven-se d'empassar el lema de la mani, doncs què vols que et digui: "menos da una piedra" (qué conformista, pensaràs jejeje). Deu ser l'edat…Si t'haig de ser sincer no tinc l'oferta "millor" que prometies rumiar i, el més fotut, no crec pas tenir-la abans de les eleccions!Però del que estic segur és que ara, el vot de càstic a una força independentista per haver estat en el govern (el veig probable, per pur "purisme") serà percebut aquí i arreu com una debilitat de l'independentisme. I consti que mai els havia votat, tot i que crec que ho faré ara.Sigui com sigui: QUE ELS DÉUS ENS SIGUIN FAVORABLES!!

 19. L'Avi Culer / jul. 2 2010 19:19

  Johan Cruyff, un crac, ja ho sabíem però continua demostrant-ho cada dia.Sandro Rosell, només fa falta que perpetuï el nom de Núñez al museu per esguerrar encara més coses en tan poc temps.La propera fàcil, el Guardiola plegarà perquè amb aquests personatges no voldrà saber-ne res. La relació amb en Núñez se cita explícitament en un llibre: l'acusa d'esbombar una falsa homosexualitat…Bravo Sandro, bravo, cada dia més imbècil

 20. La Magdalena / jul. 2 2010 19:00

  Busqueu-me a Copenhaguen:l'aforisme final, molt encertat però en el fons de la qüestió discrepem, almenys de moment, si no canvien els postulats actuals. Si ens hem de refiar de «la força de sempre» potser que canviïn una mica, no? Els van fer fora del Govern fa 4 anys, ara amb la sentència del TC executada, potser que en marxin ells o que el Govern sencer adopti una actitud clara i unànime, si volen fer-se creïbles. La davallada que temen no serà únicament pel Carretero i Laporta sinó per molt més. En política, ja se sap, el més proper és el màxim enemic. Quan tinguis un altra oferta millor passa-me-la que la rumiaré.

 21. Busqueu-me a Copenhaguen / jul. 2 2010 18:21

  Ai Magdalena que és trista la vida! quan es comencen a tenir els cabells blancs i es descobreix que aquelles formes fines seran un distret menestral!!Ara cal que siguem intel·ligents, cauts, astuts, poc primmirats i encara menys puristes!La pregunta és: com enviarem el missatge més clar del gir que (esperem) les properes eleccions donaran cap a l'independentisme? Repartint vots a Carreteros, Laportas, i altres espontanis? Vols dir que no caldria ajuntar expectatives amb la força que sempre s'ha declarat independentista, i que és coneguda i observada a la resta de l'estat i arreu?"Lo mejor es enemigo de lo bueno".Si us plau: REFLEXIONEM-HI!!!

 22. La Magdalena / jul. 2 2010 17:21

  No penso votar cap dels partits polítics actualment al Parlament.Vull votar aquells que em garanteixin que són capaços de fer el que fan PP i PSOE pel seu país. Aquests espanyols es barallen per a tot però a l'hora d'acordar qüestions relatives a idea de país ho tenen clar: plegats en la falsa descolonització del Sàhara, plegats per il·legalitzar partits polítics que no els agraden, plegats en el debat contra l'Estatut, plegats i ben plegats a l'hora de formar majoria al País Basc. L'exemple ens ha servir-nos, als catalans: hem d'exigir a les cúpules dels partits catalans que prenguin posicions d'estratègia comuna en l'àmbit nacional, i els partits o plataformes s'han de comprometre a explicar públicament els acords mínims als quals no podem renunciar. Em pregunto quin serà el moviment que liderarà una sortida real i decidida a la nova realitat política, jurídica i social que ens espera. Els actuals partits parlamentaris no em serveixen. Mentrestant rumio a qui votaré perquè tinc molt clar a quin no he de votar.

 23. L'Avi Culer / jul. 2 2010 13:20

  Qúestionar de facto el President d'Honor, Johan Cruyff, posar el nom de Josep Lluís Núñez al Museu, eliminar el tret identitari catalanista del Club… Sort que aquest paio volia acabar amb els "ismes". En dos dies, tot desgràcies. Confiem que quan tinguem un parell de resultats negatius plegui, com va fer de la vicepresidència en el seu moment. Anem de mal borràs!

 24. Antiquité / jul. 1 2010 23:11

  Un home va casa la seva xicota per demanarçli la mà:.– Este, soy paraguayo i venía para pedirle la mano de su hija….– Para qué?.– Paraguayo, señor, paraguayo.VISCA EL PARAGUAI!!!!

 25. Joan Pere / jul. 1 2010 17:31

  Diu una de les sentències d'aquest bloc que "L'home és un experiment…", doncs, alguns fracassats del tot, no?

 26. Pere Joan / jul. 1 2010 17:28

  Les ganes viscerals per no entendre ni fer cap esforç per entendre el nostre país, territori, nació (o com en vulgueu dir) i la nostra gent són infinites. "T'adones, amic", lletra del 1972, podria perfectament ser escrita ahir o avui. Esperem que no calgui el dia de demà.

 27. (Des)Enganyat / juny 30 2010 16:45

  T'ADONES, AMICT'adones, company,que a poc a poc ens van posant el futura l'esquena;t'adones, amic.T'adones, company,que ens el van robant cada dia que passa;t'adones, amic.T'adones, company,que fa ja molts anysque ens amaguen la històriai ens diuen que no en tenim;que la nostra és la d'ells,t'adones, amic.T'adones, company,que ara volen el futura poc a poc, dia a dia, nit a nit;t'adones, amic.T'adones, company,no volen arguments,usen la força,t'adones, amic.T'adones, company,que hem de sortir al carrerjunts, molts, com més millor,si no volem perdre-ho tot,t'adones, amic.T'adones, company,t'adones, amic.Raimon(1972)

 28. L'Avi Culer / juny 30 2010 16:06

  Sí, sí "Villa, maravilla" però que es guardi uns quant gols per quan es posi la samarreta blaugrana, eh?VIVA URUGUAI!!!!

 29. Frankfurt / juny 30 2010 14:49

  Jordi,portem bioritmes diferents, a hores d'ara se'm fa feixuc explicar-te el que demanes però de ben segur que trobes algun ingenu disposat encara a fer-ho. De totes maneres, que jo sàpiga, ningú no t'impedeix votar el PP a les eleccions a Corts espanyoles o fins i tot al Parlament català, no? Una altra cosa fóra cosa fóra que volguessis votar algun partit independista basc o català que la "justícia espanyola" (és un eufemisme, eh?) ha il·legalitzat o il·legalizarà en un futur…El meu consell és que et observis, llegeixis, contemplis, raonis i et miris, aleshores decideix el que millor et sembli, si no és que et menor d'edat o de cervell.

 30. Villa maravilla / juny 29 2010 22:19

  viva España

 31. Jordi / juny 29 2010 20:55

  Necessito que algú m'argumenti raonablement per què no hauria de votar al PP a les eleccions de l'Estat espanyol?

 32. Desperta Ferro / juny 29 2010 15:43

  El problema, com sempre, el trobarem amb el Duran Lleida i alguns sociates, que quan siguem independents diran que hauran estat imprescindibles.

 33. Frankfurt / juny 29 2010 15:15

  Bretó:Més insolidari ha estat Espanya amb Catalunya en els darrers 35 anys!!! Ja es veurà si som insolidaris o no d'ara endavant.L'autonomia que ens cal és la de Portugal (i avui més que mai!)

 34. Bon Cop de Falç / juny 29 2010 14:13

  Al idea no recordo on la vaig sentir però el que haurien d'haver fet els diputats i senadors catalans a Corts espanyoles és abandonar el càrrec de forma indefinida.

 35. BRETÓ / juny 29 2010 12:00

  PROBABLEMENT LA INDEPÈNDENCIA ÉS INSOLIDÀRIA, PERÒ PROBABLEMENT, TAMBÉ, ES L´ÚNIC CAMÍ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: