Vés al contingut
Setembre 3, 2012 / scapix

MISCEL·LÀNIA D’ESTIU REMATADA AMB CURSET

S’acaba l’estiu, el que tenen feina reprenen l’activitat laboral, els que no en tenen fan el que poden per conservar-la o inventar-se’n una entre uns i altre, però, hem d’ajudar-nos a oblidar l’agost, mes en què si no s’estavella un avió o s’enfonsa un creuer sempre aprofita algú per colar-nos un gol ni que sigui de rebot o en pròpia porteria, com va intentar no se sap qui per mitjà de Pepe Serra, que va prendre el relleu a Dolores Serrat en una cursa absurda, o de Carles Duarte, a qui devien haver inoculat alguna cosa directament a la vena. El cas és que els unionistes, incapaços de minimitzar la constant ofensa del govern d’Espanya als catalans, aprofiten qualsevol escletxa per eliminar la projecció catalana, sigui a dins o més enllà del Principat. Com a resposta a la campanya som escola d’ara fa un any hem de reconèixer que han obtingut força ressò, d’una banda defensem el català com a llengua vehicular a l’escola i per altra, un català com el president del CoNCA considera acceptar com a vehicle de la literatura catalana també l’espanyol; i això uns dies després que l’elegit director del MNAC –nebot d’un president que, per no interferir en l’elecció, dimiteix en favor del cunyat– manifesti la molèstia del terme nacional en el nom del museu que dirigeix, malgrat que ens hàgim passat anys reclamant aquest dret.

Des de fora, res de nou, una vicepresidenta del Gobierno, filla de guàrdia civil franquista que insisteix en el que ben bé podria se una tesi del pare contra els catalans i esperona un militar  perquè expressi el model de les idees del seu partit com a referent de les seves pròpies.

Se n’ha anat Guardiola i l’incompetent Sandro no desaprofita l’ocasió per fer l’equip que a ell, amb suport del Grupo Godó, li sembla. L’entrenador, Tito Vilanova, demana un central, doncs el president ni punyeteru cas, a darrere hora i mig d’amagat porta un migcampista, l’única cosa de què anem sobrats, mentre la premsa afí ens ven un brasiler que ningú, excepte ell, el president inepte, no demana.

El protagonisme que adquireix la figura de Teresa Forcades augmenta cada dia que passa. Aquesta benedictina farà més pel país, per la medicina i per la religió que molts professionals de la política, la ciència i el col·legi cardenalici sencer. Que els cristians del país segueixin apostant per Josep Antoni Duran Lleida, altrament conegut com El calb d’Unió, i menystinguin Josep M. Vila d’Abadal i Teresa Forcades em reafirma  en la meva negativa a pertànyer a la secta religiosa.

En plena crisi iniciem un nou curs  quan encara no fa ni un parell d’anys que regalaven ordinadors a tort i a dret. Un bon grapat de docents de l’ensenyament obligatori es preocuparan més pel curset de torn que no pas per la docència en si; «No fos cas que em retardessin algun pagament» deuen pensar els més incapaços i alhora cursillistes professionals. Ep, que ningú no pensi que estic en contra del reciclatge, tot el contrari, ara bé, aquest estil d’entendre el curset, induït amb males arts i pitjors formes, entès com un mal apèndix de la professió, de la diplomatura o llicenciatura, que ofereix ben poc o res i que no avalua res ni ningú de forma coherent i sincera, en uns curset així no, no hi crec. No hi crec  perquè serveixen de ben poc a la professió i s’inscriuen únicament en el corporativisme més negatiu i ranci. I tot plegat per continuar fent les classes com fa trenta anys o imitant les pitjors que s’han rebut i, això sí, a mantenir per incomptenets el mateix sistema d’avaluació de sempre: paper, bolígraf i a respondre el típic examen. Encara sort que amb les retallades deuen haver suspès una bona pila de cursets, tanmateix no us estranyeu si les vostres oïdes es queixen que la frase més repetida aquest dies entre docents sigui «I tu, a quin curset t’has apuntat, aquest any?»

3 comentaris

Feu un comentari
 1. Garrofer / set. 3 2012 23:33

  T’agraeixo que no hagis retallat la foto de la Forcades, hem de reconèixer que segurament amb altres virtuts amagades, una té cap i l’altre cos. És que no sé perquè però la vista se me’n va a la dreta, deu ser pels colors més vius, pel cenyit, jo que sé!

  • scapix / set. 4 2012 13:46

   hehe, mira que n’he estat a punt, de retallar la foto, m’alegra saber que he encertat no fent-ho. No voldria, però, que cap estúpid m’acusés de provocar excessos luxuriosos, així que vés en compte. Ah, és clicable, l’engradiràs i podràs espaliar-te més en les virtuts i defectes. Gaudeix-la!

  • Luiza / gen. 20 2014 20:52

   La llei, com be9 dius, massa sovint e9s esrntaya i il lf2gica.Et donare9 un exemple: tu intentes robar un Ipod al mediamarket, quan surts t’enganxen i tu intentes fugir o et fas el despistat, obligant a que et registrin. Malament, aixf2 es considera un furt o un robatori (depenent del valor perital del que hagis “robat”) i sere0 una falta si no empres la fore7a, sinf3 sere0 pitjor. Anire0s per via penal. En canvi, si tu intentes robar aquest Ipod i t’enganxen, perf2 els hi lliures i acceptes que l’has intentat robar com a molt et podran retenir i t’alliberaran sense ce0rrecs, perque8 no existeix el delicte o la falta d’ intent de furt o intent de robatori . Aixf2 vol dir que hi podre0s tornar al dia segfcent a veure si tens me9s sort, i aixed repetint fins que te’n surtis. Per aixf2 hi ha gent que detenen tantes vegades. Una persona pot tenir comptabilitzades me9s de 100 detencions, perf2 que cap representi delicte. Crec que e9s bastant poc coherent tot plegat…*Se0nset*

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: